After sun-favoriter

Jag vet inte hur sommaren är på er front, men här i Göteborg har den varit minst sagt oberäknelig; regn ena dagen och sol den andra – inte direkt en semester då man legat och pressat på stranden dagarna i ända. Trots det har det ändå blivit en och annan dag i horisontellt läge på en filt med en god bok och trots att jag alltid smörjer in mig med rikliga mängder solskydd kan huden ändå kännas varm när man kommer hem efter en dag utomhus. Då är det underbart skönt att ta en kall dusch och följa upp med svalkande after sun-krämer. Jag har en hel arsenal här hemma som jag testat under semestern och av dessa har jag fått två favoriter.

Niveas Moisturising after sun med aloe vera är en praktisk spray som faktiskt känns rejält återfuktande och lugnande på huden. Fiffigt med spray så att man kommer åt ryggen som annars är lite meckig att smörja in. Den doftar fräscht och är dryg och innehåller godis som avodakoolja och vitamin e – vad kan man mer begära?  För den som föredrar en lite kraftigare kräm finns den här även som lotion. 80 kronor.

Apotek Hjärtat har tagit fram en egen solserie och i den ingår en aloe vera-gel att applicera efter stunder i solen. Gelen är oparfymerad och ordentligt svalkande. Den lugnar eventuell irritation och går självklart lika bra att smörja in sig med även om man inte varit ute i solen.  89 kronor.

2 thoughts on “After sun-favoriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.