Åhlens – Aloe Vera handkräm & aloe-gel

Åhlens har lanserat ett aloe vera-märke som heter Aloe Vera, fasligt fantasifullt. Kollektionen utgörs hur som helst av body lotion, handkräm, shower gel, ren gel, handtvål och kroppskräm. Priserna är riktigt bra och förpackningarna rätt fina för att vara Åhlens (de där gröna burkarna med deras egna hudvård lämnar ju övrigt att önska, om man säger så).

Den här texten hämtade jag på Åhlens hemsida:

Aloe vera är mirakelväxten som innehåller 75 hälsoverkande ämnen. Den ser ut som en kaktus, men är rena näringsbomben. Aloe veran är en fler tusenårig liljeväxt som finns i runt 200 arter. Aloe vera är ganska vanliga som krukväxt, blir upp till 50 centimeter och blommar på våren. Aloe veran kallas ofta för mirakelväxt eftersom den är full av vitaminer (alla utom vitamin D), inehåller 20 av 22 aminosyror och är både antiseptisk och antiinflammatorisk.

Jag har testat handkrämen och den rena aloe-gelén ur serien.
Båda två kommer i praktiska upprättstående klämtuber med snäpplock. De doftar båda ljuvligt och fräscht, av vad vet jag faktiskt inte… Handkrämen är en lätt kräm som snabbt går in i huden och gör dem lite avsvalkande och mycket återfuktade. Det håller dessutom i sig länge, i alla fall på mina händer, så man behöver inte ösa på med krämen i tid och otid. Den rena gelén har blivit min favorit, den är svalkande, lätt återfuktande och väldigt, väldigt skön mot solbränd hud, efter rakning, på små insektsbett och annat som kan irritera huden. Den går även bra att pigga upp varma och trötta ben & fötter med, toppen för alla som lätt svullnar! En universalprodukt alltså. Har även testat att lägga på lite efter noppning av ögonbryn och den funkar finfint även där.Båda produkterna är suveräna, men gelén får ändå lite bättre betyg på grund av sin allround-funktion.

Pris: Handkräm 100 ml 50 kronor, Gel 125 ml 60 kronor, på Åhlens
Betyg: Handkräm: VG, Gel MVG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.