Algologie Micellar cleansing Water Face, Eyes

algologie_eau_micellaire-_miscellar_cleansing_water

Här har vi ett rengörande ansiktsvatten från franska Algologie. Det innehåller något som kallas Exclusive Algo3 Complex som effektivt och varsamt ska rengöra huden. Jag ska inte låtsas att jag vet vad Exclusive Algo3 Complex är för något, men jag gissar att det är något nyttigt man hittat i havet eftersom Algologie profilerar sig som ett naturligt, marint hudvårdsmärke. Jag gillar tanken på att man bara sprutar på lite rengöringsvatten på en bomullstuss och snabbt sveper av allt smink men tyvärr är det inte riktigt så effektivt som jag skulle önska. Har man mycket smink på ögonen och kanske en mascara som sitter bra så krävs det lite gnuggande för att få bort allt. Om jag har foundation, rouge, mascara och brynpenna tar det ca 6 ordentligt fuktade rondeller för att få bort allt smink och det känns både tidsödande och slösigt med bomull. Om jag däremot först tar bort smink med en oljebaserad rengöring är Micellar cleansing water en superbra follow up som tar bort rester och eventuell flottighet. Den är också perfekt att tvätta av ansiktet med på morgonen eller de dagar man inte sminkat sig. Som ensam sminkborttagare tycker jag däremot inte att den fungerar.

Både Micellar cleansing water och den underbara handkrämen jag skrivit om tidigare har gjort mig väldigt nyfiken på att testa mer från sortimentet och jag rekommenderar det verkligen till er som gillar fräscha, naturliga produkter av god kvalitet men som inte har lika saftiga priser som t ex Clarins och Decléor. 210 kronor får man betala för en stor flaska Micellar cleansing water vilket jag tycker känns rimligt. Betyget blir 4/5. Du hittar Algologie i Life-butikerna. 

Algologie producerar högpresterande produkter genom att prioritera naturligt aktiva ingredienser från havet och dess kustregioner. För att hålla produkterna så naturliga som möjligt är de tillverkade och utvecklade i Algologies egna laboratorium i Bretagne och alla ingredienser inhämtas i det direkta närområdet för att undvika onödiga transporter.

Algologies samtliga processer är utformade utifrån ett miljötänk och hela laboratoriet är eco-certifierat. Det används inga komponenter som transporterats mer än 200km och produkterna innehåller enbart vegetabiliska ingredienser, samtidigt som allt papper i produktionen kommer från skog som återplanteras.

Algologie är genialiskt i sin enkelhet. Genom att använda och kombinera naturliga ingredienser från havet har de en bevisad positiv effekt på huden och produkterna innehåller varken silikoner, parabener, mineraloljor eller propylen glykol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.