Badpulver

Det finns ett enormt utbud av saker man kan hälla i sitt varma bad och jag har betat av en försvarlig mängd av dem under min karriär som skumbaderska (skum baderska?), och jag har hittat en hel del pärlor i alla möjliga prisklasser som gör badet till en upplevelse. Det finns dock en produkt som jag ständigt återkommer till och det är badpulvren från Dresdner Essenz. De gör badpulver på olika teman med hjälp av örter och essentiella oljor och de kommer förpackade i portionspåsar som räcker till ett bad eller möjligen två små. Jag har testat alla som jag hittat på den svenska marknaden och tänkte göra en liten guide till de olika pulvren. Man använder pulvren på så vis att man helt enkelt häller i innehåller under rinnande vatten och ser hur vattnet färgas i en läcker nyans, skummet fluffar upp över badkarskanterna och doften fylls av de skönaste av dofter. Badpulvren är uppdelade i två undergrupper; klassiska örtpulver och wellnespulver och jag kommer gå igenom båda grupperna. De flesta av påsarna finns att köpa hos bland annat Spastugan, som är specialister på badprodukter.

Klassiska örtbadpulver
Alla örtpulver innehåller, förutom temadoften, blå kamomill och Vitamin E och Provitamin B5 som gör huden silkeslen och återfuktad.Camomille Marigold är ett pulver som är baserat på kamomill och ringblomma. Blommornas läkande egenskaper bidrar till att stressad, känslig och skadad hud lugnas och påskyndar läkningsprocessen. Den doftar gott, förutsatt att man gillar blomdoften, och färgar vattnet guldigt.

Lavendel är givetvis ett lavendeldoftande pulver som är lugnande och uppfriskande på samma gång och ger balans om man känner sig låg. Vattnet färgas ljust lilablått och skummar ordentligt.

Melissa Valerian är en mix av citronmeliss och valeriana som tjänar till att ge djup avslappning och lugna oroliga själar. Perfekt innan sänggåendet således. Doftar ljuvligt av mild citron och ger ett gyllene vatten.

Thyme är som namnet låter ett timjansdoftade pulver som fungerar stimulerande och uppfriskande – mycket skönt om man känner sig trött i kroppen.

Eucalyptus-Citrus är perfekt att glida ner i om man är förkyld. Doftar fräscht och uppfriskande och rensar bihålorna!

Orange-Lindenblossom doftar gott av främst apelsin och ger ett apelsinfärgat vatten som känns skönt att lägga sig lite närsomhelst. Extra bra om man längtar efter sommaren.

Juniper spruce, enbärspulvret, är min personliga favorit då den ökar blodcirkulationen och får trötta och ömmande muskler att slappna av. Efter en hård dag på jobbet älskar jag att glida ner i ett en enbarrsdoftande och svagt grönfärgat, varmt bad och känna hur musklerna spänner av. Underbart!

Wellnespulver
Alla pulver i Wellnesserien är PH-neutrala och innehåller inga mineraloljor.

Tropical kiss heter det pulver som jag fick med i kitet från Spastugan och som ingår i samma serie som tidigare recenserade Tropical kiss body lotion och shower gel . Det är på samma tema, citron och kokos, och doftar också precis lika smarrigt som kroppsprodukterna. Superskönt att låta sig svepas in i efter en frusen dag eller då man längtar efter sommaren.

Paradise garden är ett uppiggande pulver som doftar gröna äpplen och lime och är perfekt att lägga sig i om man känner sig trött, ledsen eller av annan anledning behöver piggas upp.

Morning wind innehåller lime, aloe vera, citrongräs och avokadoolja och är bra att ta till om man känner sig utmattad och trött och behöver piggas upp. Ger en skön känsla av välmående.

Magic dream doftar hur gott som helst av lavendel och bergamott (som doftar citron) och är skönt avslappnande. Perfekt om man behöver varva ner innan sänggåendet eller om man är uppstressad.

Love letter är en annan av mina stora favoriter. Den doftar underbart av ylang-ylang, rosor och sandelträ och ger en ljuvlig doftupplevelse i badet. Stimulerar sinnena och är finfint att svepas in i om man har med sig någon annan i badet…

6 thoughts on “Badpulver

  1. Alice: Spastugan.se har dem t ex, men de finns också i butik här och var. Googla lite och se vad du hittar. 30 kronor kostar de på Spastugan.:)

    Erika: De löddrar alla lika mycket. Massa skum och sköna dofter!:)

  2. de däringa påsarna är numera makens favoriter efter att vi fick dem i present ev dig vid tillfälle… Jag har faktiskt sett dem på Ica maxi. bra och prisvärda produkter! sånt man gillar helt enkelt.

  3. TiWi: De är mina favoriter också, underbara! Vad kostar de på ICA?
    Du borde f ö slå till på det Mineralize-puder från MAC i färgen Medium som Strawberrynet har inne just nu!

  4. Pingback: Tävlingstips! «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.