Bareminerals Bareskin Pure brightening serum foundation

bareminerals bareskin pure brightening serum foundation

I slutet av sommaren var det här nyheten på allas läppar, äntligen släppte Bareminerals en flytande mineralfoundation! För alla oss som älskat att buffa in deras lösa, och senare pressade, foundations var det en självklarhet att testa. Att man dessutom tillsatt hudvårdande ingredienser så att den fått tillägget serum gjorde förväntningarna skyhöga. Jag fick hem ett pressexemplar och har under ett par månader testat under lite olika omständigheter för att se hur den funka för mig och nu är det dags att dela med mig av mina åsikter.

Vad lovar man?
Pure brightening serum foundation ska jämna ut hudtonen, återfukta och ge en snygg och naturlig finish. Med hjälp av vitamin c och stamceller från syrén ska ge en jämnare och klarare hudton både direkt och över tid. Den ska inte vara portilltäppande och har ett fysikalisk solskydd på spf20.

Hur applicerar man?
Till pure brightening har man skapat en unik borste, Perfecting face brush, (se bilden) där mittenpartiet har en “grop” i sig i vilken man droppar 1-5 droppar av foundationen, mängden beror på önskad täckningsgrad. Det är rekommenderat att använda den för bästa resultat, men det går naturligtvis att sminka på den med andra borstar. Den flytande 2-fas-formulan kräver att man skakar flaskan innan användning för att vätskorna ska blandas ordentligt. Därefter buffar man in vätskan på huden och bygger på tills man fått den täckning man vill ha.

Vad tycker jag?
Det första som slog mig var hur tunn formulan är. Om man inte skakar flaskan ordentligt innan får man bara ut en genomskinlig vätska som inte funkar till något och det är alltså viktigt att shake:a loss rejält. Jag har använt den speciella borsten till och den är en väldigt mjuk, tät och skön borste som gör det lätt att fördela ut produkten över huden. Så långt allt väl. Jag vill, så gott som alltid, ha en täckande foundation, framför allt vill jag att mina röda kinder ska jämnas till och det är inte det lättaste att åstadkomma. Tyvärr lyckas inte Pure brightening täcka det röda så att jag blir nöjd utan jag måste gå efter med ett täckande puder eller puderfoundation vilket jag inte tycker att man ska behöva. Det spelar ingen roll hur mycket att produkten jag målar på, det blir inte jämnt ändå utan överflödet lägger sig istället i porer som på så vis framhävs. Framhävs gör också små torra flagor så det gäller att peela och återfukta ordentligt innan applicering.
Hållbarheten utan fixerande puder är okej, men inte mer. För oss med hy som lätt hettar smälter den bort successivt under dagen.

Sammanfattningsvis är jag lite besviken på den här produkten. Den lovar gott men lyckas inte nå upp till mina förväntningar på en foundation i den här prisklassen. Jag upplever den för omständligt att använda för det resultat man får och hållbarheten är inte godkänd. Däremot tror jag att de med en fetare hudtyp och utan rosacea eller större rodnader, kan bli riktigt nöjda med den naturliga och friska finish man får. Någon hudvårdande effekt har jag inte märkt av under testperioden, men hyn har heller inte irriterats eller täppts till.  Jag kommer återvända till BareMinerals pressade Ready foundation som ger mig en fantastisk porslinshy, en produkt jag verkligen kan rekommendera.

Mitt betyg blir en 3:a.
Pris: 395 kr

4 thoughts on “Bareminerals Bareskin Pure brightening serum foundation

  1. Jag testade den igår (prov från Sephora) och nu kanske inte färgen var 100 % för mig men jag kände mig lite kluven till den ändå.. Som du säger: PORES ALERT! Sen var den ju rätt lätt att applicera (skunkborste) men den var lite för täckande för min smak, kändes som att hela jag försvann 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.