Beam me up, Scotty

1995 kronor på Snowdrops eller Eleven

Nu lanseras det senaste vapnet mot acne här i Sverige, bland annat Eleven och Snowdrops har tagit in produkten ZENO som både ser och låter rätt sci-fi. ZENO är en liten apparat som ser ut som en rakapparat och som genom värme ska ta kål på mild till måttlig acne på bara en behandling. Jag vet ärligt talat inte om det är nåt jag tror på, men om man lider av acne och inte hittat något bättre alternativ och dessutom har ett par tusenlappar över kan man ju testa.

Så här står det på Eleven om hur man använder ZENO

Hur många behandlingar krävs?
2-3 behandlingar i 2 minuter spridda över 24 timmar är tillräckligt för de flesta finnar.

Vem skall använda Zeno?
Zeno skall användas av människor med mild till måttlig akne, om du är tveksam till vilken grupp du ingår i , kontakta din hudläkare eller dermatolog.

Vad gör den?
Zeno skapar en exakt värmestrålning direkt på finnen via sin behandlingsspets. En behandling varar i 2½ minut. Två till tre behandlingar spridda över 24 timmar tar bort bort 90% av alla inflammatoriska finnar.

Hur fungerar den?
Finnar uppstår när talg och överflödigt skinn täpper igen öppningen på en hårsäck och skapar en perfekt miljö för aknebakterier att växa. En exakt värmestrålning på 49,6C under en specifik tidsperiod gör att dessa bakterier självdör. När bakterierna dör så försvinner finnen.

När skall Zeno användas?
För att få bästa möjliga resultat skall Zeno användas vid första tecknet på att man fått en finne. Om man använder Zeno i ett väldigt tidigt stadium kommer det att krävas mindre antal behandlingar, dessutom minskar risken för att man skall få ett ärr eftersom finnen aldrig kommer att bli stor. Zeno skall endast användsas på finnar – inte på inåtväxta hår, pormaskar eller cystor.  

2 thoughts on “Beam me up, Scotty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.