Benefit – Valley of the stars

För ett tag sedan tog Strawberrynet in Benefit, ett märke som vänner av vanity vet inte är alldeles lätt att få tag på här i Sverige. Givetvis är det inte tal om hela sortimentet, det är ju ändå Strawberrynet vi snackar om, men en försvarlig del av deras produkter fanns i alla fall vid tidpunkten då den här lilla asken klickades hem.
Priset som stod var drygt 200 kronor, men med min rabatt samt avdrag för VAT-kostnader (!) landade summan på 170 vilket känns som ett helt ok pris.

loll

Valley of the stars är en liten rosa ask innehållandes bland annat två vackra skuggor i guld och snövitt med en frostig finish. Formulan känns faktiskt inte helt olik MAC´s Starflash-skuggor, de har samma krämighet och lyster som dessa.
Vidare får man ett litet gloss (Her Glossiness) i nyansen V.I.P, en basic rosa ton som inte torde vare sig förarga eller förtjusa utöver det vanliga. De sista två produkterna i asken är dock anledningen till mitt inköp: Moon beam och High beam. Dessa numer klassiska highlighters är vida omtalade i skönhetsvärlden och många är dem som hyllar deras tjusiga skimmer. Bara det är ju en anledning att testa dem för att se om de är så bra som det sägs.

Moon beam är den som ser gulaktig ut i flaskan men som blir till en beige-aprikos-rosa färg på min hy. Skimret är omöjligt att fånga med min kamera, men det påminner om fiskfjäll med sin förmåga att ändras efter hur ljuset faller på. Den är väldigt tjusig och är extra snygg nu på sommaren när jag är lite brunare.
High beam är då den som ser vit ut i flaskan och som blir till en kall champagneton på min hud. Frostig och nästan helt vit ger den ett rejält lyft till både nyckelben, kindben och andra punkter man vill framhäva. Den är ganska kraftig och passar mig bäst för kvällsbruk.

Båda är otroligt dryga och lättarbetade. En droppe räcker långt, så de här så flaskorna kommer räcka ett bra tag framöver. Men när de är slut kommer jag absolut köpa deras fullstora varianter för det här är riktigt bra highlighters!

För referens kan jag säga att min hudton är typiskt nordiskt ljus, med kalla rosa undertoner.

7 thoughts on “Benefit – Valley of the stars

  1. Fin! Jag har precis beställt Coralista och köpte också Primpcess-boxen förra veckan. Men hur fick du avdrag för VAT?

  2. Tack så jättemycket! Klickade faktiskt hem den här asken från Strawberrynet igår eftersom det var så svårt att välja och då verkade perfekt att få testa dem båda i liten storlek!

  3. Låter ju som en kul liten ask. Jag har inte handlat på Strawberrynet på jättelänge men nu i lördags högg jag mig faktsikt en liten palett med tre av benefits puder, ska bli kul att testa!

  4. Så fin den var, klickade hem en annan sak från Benefit, Concealness eller något liknande. Där fick man med HB och har gillat den sedan dess 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.