Bliss Fuzz off

IMG_3245

När jag frågade er vad ni helst ville läsa om svarade många att Bliss stod högt på önskelistan. Alltså kör vi lite Bliss nu, närmare bestämt en recension av hårborttagningskrämen med det lustiga namnet Fuzz off!
Även om jag inte kan betraktas som en sanslöst hårig person har jag mer åren (allt faller efter 35) fått mer hår på överläppen, något ingen annan ser såvida de inte kryper väldigt nära inpå, och jag har klurat på hur jag ska förhålla mig till det. Å ena sidan har jag inget emot hår per se men å andra sidan vill jag inte att foundation och puder ska fastna och få fjunen att framträda mer och jag gillar heller inte att se hår på mina läppbilder här på bloggen. Alltså bestämde jag mig för att testa en hårborttagningskräm och efter lite googlande slog jag till på den här sorten när jag ändå shoppade lite från HQHair. Jag ville ha en effektiv men ändå skonsam och smärtfri borttagning och då var Fuzz off bäst bland de jag hade att välja mellan.

Bland ingredienserna hittar vi bland annat kalcium thigokylat som bryter ner och försvagar hårstråt så att det lossnar, citron och vitamin E för fukt, bisabolol mot rodnad och irritation och rallarros som verkar sammandragande och stärkande.
Man smörjer enkelt in krämen med hjälp av den fiffiga spetsen på tuben (eller med fingrarna) och väntar sedan i max 10 minuter då man antingen tar bort krämen med den knottriga sidan av applikatorn eller med en fuktad bomullsrondell. Första gången gör man bäst i att försiktigt skrapa bort en liten bit efter 3 minuter för att se hur det går, man vill ju inte ha på krämen för länge i onödan. För mig är 7-8 minuter perfekt, då får jag bort precis alla strån. Men jag gillar inte att skrapa med spetsen utan föredrar fuktad bomull. Det räcker att med ett lätt tryck torka bort krämen så ser man hur stråna fastnar på bomullen och kvar är bara len och jämn hy. Obs! Var noga med att inte skrubba eller peela området direkt efteråt. Själv peelar jag ansiktet dagen innan vilket jag inbillar mig underlättar borttagningen.

Första gången jag testade hade jag på krämen i 10 minuter och tyckte att det sved en liten stund efteråt, men när jag kortade ner tiden ett par minuter försvann det. Jag följer alltid upp med antingen aloe vera-gel eller en lugnande ansiktsmask vilket hjälper huden att lugna sig ytterligare. Jag är supernöjd med den här hårborttagningen och kommer definitivt att köpa en ny tub när denna tar slut. Det lär nog dröja dock för den är dryg som sjutton, åtminstone om man bara har den på överläppen. Det går naturligtvis även att använda den till kinder och haka men inte till ögonbrynen. Prisvärd är den absolut och betyget blir tveklöst 5/5.

Jag gav ca 150 kronor för min tub på HQhair men jag ser att den inte finns där nu, svenska Spacity har den dock för 229 kr. Bliss säljs också på utvalda Åhlens.

IMG_3268

3 thoughts on “Bliss Fuzz off

  1. Tack för din recension! Bra skrivet 🙂
    Jag var väldigt nyfiken på denna produkt och efter att ha läst ditt inlägg kommer jag nog att införskaffa den snarast 🙂

    Ha en trevlig helg!

  2. Hej! Jag undrar bara om det ökar hårväxten eller om fjunen blir kraftigare efter man använt produkten. Finns det något annat bra sätt att bli av med fjunen eller är detta det bästa? Tack på förhand! 🙂

  3. Hej! Jag undrar om man får fler fjun av denna produkt eller om hårstråna blir grövre. Är denna produkt den bästa man kan använda eller finns det bättre metoder för att få bort fjunen? Tack på förhand! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.