Bloggtema v 40

Veckans bloggtema handlar om lösögonfransar. Rocketqueen vill veta om vi använder dem, hur vi använder dem och om vi har några tips att dela med oss av. Jag kan direkt säga att jag inte använt lösfransar sedan jag gick på gymnasiet och jag tog studenten 1993… Det är alltså en smärre evighet sedan. Då älskade jag lösfransar i kombination med vit ögonskugga och svart eyeliner, jag hade en mod-period när jag var sådär 16-18 och då passade det bra med 60s-sminkningar. Sedan dess har det dock varit dåligt med lösfrallor. Jag köpte dock ett par fina från Smashbox modkollektion häromåret men de ligger oanvända i sin ask. Kanske är det läge att plocka fram dem och se om pålimningstakterna sitter i ännu.

Mina tips vad gäller fransar är i alla fall följande:

  • Öva, öva och åter öva på att klistra fast dem. Man vill inte ha en trist rand mellan den falska och den äkta fransraden.
  • Klipp till fransarna så att de passar just dina ögon. För långa fransar tynger ner ögat och ger helt motsatt effekt och det vill man ju inte.
  • Borsta och/eller kamma igenom fransarna när de väl är på plats. Tricket är att få lösfransarna att mixas in i de egna så att resultatet ser så äkta ut som möjligt.
  • Måla alltid en tunn svart linje över lösfransarna, på så vis målar man över eventuellt lim och får en snygg finish.

Vill du få fler tips rekommenderar jag att du går in på skönhetsforumet Pret-ty och klickar vidare på bloggmedlemmarnas länkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.