Body Shop – Pressed face powder

The Body Shop är ett säkert kort om man vill ha sköna body lotions, härligt löddrande duschtvålar och väldoftande schampon, men hur är egentligen deras smink? Jag har testat några olika, först ut är deras pressade puder i ljusaste färgen 01, det finns ytterligare 5 nyanser i serien.

Pudret kommer i en fin dosa med silverfärgat lock, det är enkelt att öppna och stänga en sak som inte är att förakta, många märken gör inbrottssäkra dosor som man bryter naglarna på i sina vilda försök att pudra över en blank nos. Locket har en spegel och man får med en basic pudersvamp. Själva pudret doftar inte så mycket, dammar inte och ser väl inte sådär värst upphetsande ut egentligen, men det är lätt att få upp med både svamp och borste och det fäster bra på huden. Det sitter inte lika bra under en hel dags aktiviteter som ett löspuder gör, utan fungerar allra bäst om man ska bättra på lite under dagen. Och det är ju egentligen det ett fast puder är till för, i alla fall för mig. Hudytan blir matt och ser inte dammig ut, det har dock vissa tendenser att torka ut redan torra partier så det är viktigt med fuktkräm under. För riktiga torrisar är det kanske bäst att se sig om efter ett annat puder.
Pudret innehåller saker som  vitamin E,  olivolja och Community Trade producerad marulaolja.

Att det inte är testat på djur är naturligtvis ett enormt plus och jag önskar verkligen att alla tillverkare av skönhetsartiklar tog till sig av det och slutade hälla mascara och annat elände på stackars djur. Jag önskar också att jag själv kunde vara såpass konsekvent att jag aldrig köpte något från märken som inte kan garantera att inget djur varit lidande för att jag ska få ett mejkat ansikte.  

Pris: 189 kronor
Betyg: VG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.