By Terry Cover-Expert Perfecting fluid foundation spf 15

by terry cover expert perfecting fluid foundation spf15

VAD: En foundation som ska ge en fulländad täckning med en naturlig, matt och lätt finish som låter huden andas. Introducerar den nya “matte-stretch skin mimic”-tekniken vilket innebär att den är fullspäckad med korrigerande ljusprismor, kamouflerande mikropigment och mineralpuder som ska ge ett perfekt resultat utan att bli en tjock mask på huden. Täckningsgraden är 3 av 5.
Har SPF 15 och finns i 10 nyanser.

HUR: Kommer inte med några speciella redskap eller tekniker, använd den som du föredrar. Jag använder Stencil foundation brush från By Terry.

SÅ FUNKAR DET FÖR MIG: Riktigt bra. Doften av ros (som hos flertalet By Terry-produkter) är rätt stark så gillar man inte ros är inte det här en hit. Själv störs jag inte av det och doften mattas relativt fort av efter applicering. Jag förväntade mig en rätt tjock kräm men blev överraskad över hur lätt den är att arbeta med. Den ger inte full täckning men går att bygga upp från ganska skir till medel och ser verkligen väldigt naturlig ut på huden. Då den innehåller hyaluronsyra återfuktar den vilket känns och syns (!) då den visserligen har en matt finish men ändå ger ett visst glow, eller lite sådär daggfuktigt ni vet. Hållbarheten är fantastisk, den sitter på plats tills den tvättas av och då fixerar jag ändå inte med puder då jag inte vill ta bort den fina finishen. Foundation smälter lätt på rosacea-hud, speciellt på kinderna, men den här är bland det bästa jag testat i det avseendet. Inte heller irriterar den mina känsliga kinder eller täpper till, mycket bra.
Förutsatt att man valt rätt nyans (min är tyvärr för mörk så här års) ger Cover-Expert Perfecting fluid foundation intrycket av en jämnare, friskare och finare hy.
En sak värd att nämna är den praktiska förpackningen, tuben känns både smart och hygienisk och borde vara lätt att få fram de sista dropparna ur. Föredömligt av ett lyxmärke att satsa på det istället för en ömtålig glasflaska med pump. 

BETYG: 5/5

PRIS: 465 kr
VAR: NK, Skincity.se, Qvi Si och Parfymeri L

by terry stencil brush with cover expert

Smidig applicering med Stencil foundation brush

One thought on “By Terry Cover-Expert Perfecting fluid foundation spf 15

  1. Roligt att du och din hy gillar denna så mycket! Jag sällar mig til denna skara av positiva recensenter och ska få ut ett inlägg om godbiten. Jag måste dock svepa lite med By Terrys puder i t-zonen för att den ska hålla hela dan utan att börja glänsa.
    Ha det fint!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.