byterry baume de rose

byterry baume de rose

När jag gjorde mitt stora test av läppbalsam fastnade jag, typiskt nog, extra för det lyxiga Baume de rose från byterry. Att Terry de Gunzburg är en guru i skönhetskretsar och bl a skapat ikon-produkten Touche Eclat (gudpennan) för YSL har ni säkert snappat upp vid det här laget, även om jag själv ska erkänna att hon inte fanns med i min kunskapsbank. Hon är med andra ord duktig på det här med att ta fram superprodukter och har numer en egen linje med sina guldkorn. Till skillnad från sin syster som är grundare av växtbaserade NUXE brinner Terry för forskning och vill gärna använda sig av de senaste rönen när hon skapar en ny produkt. Vi snackar high tech beauty med andra ord.

Läppbalsam på burk är naturligtvis inte optimalt ur hygiensynpunkt, men antingen ser man till att vara ren om fingrarna eller så applicerar man med en ihopfällbar läppensel. (Eller lever farligt och använder det ändå). Burken är i glas och rätt tung, den ligger fint i handen och ser ännu tjusigare ut att hala upp lite nonchigt ur handväskan. Locket är av plast, men hållbar sådan, guldfärgad och av typen man skruvar av. Själva läppsmörjet är tjockt och påminner om en salva eller ett vaseline och är mycket drygt. Och när jag säger mycket, så menar jag mycket. Ett par duttar räcker för läppar täckta med balsamet och det ger en så god finish och återfuktning att man inte behöver återapplicera hela tiden, ni vet sådär som man får göra med en del billigare varianter. Jag har aldrig tidigare känt en så djup återfuktning av just läpparna, det låter nästan fånigt att försöka förklara just hur mjuka och sköna läpparna känns. Tänk sammetsmarshmallows.

Bland de välgörande ingredienserna hittar vi mjukgörande stamceller från ros, sheasmör, vitamin e och ceramider och tillsammans ger de bästa möjliga vård till läpparna. Just den variant jag fått hem för bloggens räkning är en färgad sort man tagit fram till höstens kollektion och jag vet därför inte om den kommer finnas kvar i sortimentet. Originalet är ofärgat men det är också enda skillnaden. Priset är sannerligen saftigt och det är knappast något man slentrianklickar ner i varukorgen utan mer en lyxpryl att belöna sig själv med eller önska sig i julklapp. Jag skulle bli hur glad som helst över att hitta en burk Baume de rose under min gran i alla fall.

Det behöver knappast tilläggas men jag är helt såld på den här lyxprodukten! 5/5

Pris: 390 kr kr hos Beautytheyouway.com

byterry baume de rose nutri couleur bloom berry lip swatch

 Bloom berry

 

One thought on “byterry baume de rose

  1. Wow! Vilken lyxburk! Jag har systerns NUXE i tung glasburk som nattkräm på läpparna. Myyycket tjock och lent. Men jag gissar att ByTerrys är några snäpp vassare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.