Clarins – Soft cream eye color

Läsaren Katarina vill läsa om ögonskuggor så här kommer en specialare!

Min favoritskugga av alla de jag har i min ägo är Clarins Soft cream eye color i färgen Chestnut.
Jag har alltid varit rätt skeptiskt inställd till krämskuggor för de jag tidigare testat har bara glidit runt på ögonen och hamnat lite varstans, lagt sig i veck och känts allmänt ofräscha. Men så såg jag en makeup-film på Kicks hemsida där make up-artisten använde den här skuggan i den här färgen och resultatet blev så fint!

Nu är ju inte jag vare sig make up-artist eller fotomodell så resultatet kanske inte alls skulle bli som på filmen, men jag köpte en liten tub i alla fall och gick hem för att testa. Aldrig någonsin har jag varit med om en ögonskugga som lägger sig tillrätta perfekt på direkten. Man tar lite färg på pekfingertoppen och stryker på och resultatet blir otroligt fint. Det är lite svårt att förklara, men färgen hamnar liksom där den ska av sig själv och tonar ut sig alldeles lagom mycket. Man behöver knappt arbeta med den alls och att använda en borste till känns, för min del, helt onödigt. Färgen är en underbar nougat/nöt-brun med skimmer. Det är alltså inga glitterkorn eller liknande i, utan färgen är glansig – inte matt Den är supersnygg ensam eller med en ljusare skugga till. Den lyfter fram ögat och jag har sällan fått så många komplimanger för mina ögon som när jag använder den här skuggan. Att den dessutom sitter som berget och inte lägger sig i ett endaste litet veck under en hel dag är självklart.

Mig veterligen finns den i 8 olika färger och säljs där Clarins finns. Köp, köp, köp!

Pris: 145 kronor på Kicks, ca 12 kr på Strawberrynet.
Betyg: MVG

2 thoughts on “Clarins – Soft cream eye color

  1. Haha, det kallar jag service! Tack! Jag köpte en liknande skugga på semestern, fast av märket Bourjois. Lite ljusare, mer beige är den och jag gillar den skarpt! Clarins är dock ett av mina favoritmärken så efter din recension kommer den nog att hamna i min sminkväska förr eller senare! Har du provat Clarins färgade dagcreme förresten? Om inte – gör det! Den är underbar! Be om ett prov på Kicks t ex så får du se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.