Clarins – Wonder lenght mascara

Den här mascaran fick jag av en kompis i födelsedagspresent efter att ha berättat om hur himla bra Clarins volymmascara är. Den här mascaran är dock till för att göra fransarna rejält långa och svepande, något som man inte heller tackar nej till.

Enligt Clarins ger den här mascaran exceptionellt långa fransar med volym, böj och separation.  Den är inte heller uttorkande på fransarna, utan innehåller tvärtom ett vax som ska göra fransarna mjuka och skyddade. Stämmer det här då?
Mja. För det första är borsten inte min melodi. Den är lång och väldigt smal med små, små borst. Man får upp på tok för mycket mascara på borsten och det går inte att fösa tillbaka överskottet i hylsan utan man måste torka av den med papper för att inte söla ner hela ansiktet med färg. Visst, det är något man kan behöva göra de två-tre första gångerna med många mascaror, men när det är likadant efter omgång 10 tycker iaf jag att det är både störigt och slösigt.

När man väl torkat av den överflödiga mascaran och ska måla med borsten kommer nästa besvikelse. Enligt Clarins ska det räcka med ett lager för att fransarna ska förvandlas till filmstjärne-dito, men det kan man glömma. Ett lager, som dessutom är svårt att få till, ger endast lite färg och inget mer. Det behövs åtminstone 3-4 lager med den här mascaran för att få några fransar att tala om, vilket går bort.

Hållbarheten är okej, den är inte vattenfast men sitter bra och flagnar inte under dagen. Men den är definitivt inte värd sina 250 kronor. Satsa hellre på Wonder volume från samma märke, den ger maffiga fransar minsann!

Pris: Ca 250 kr
Betyg: IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.