Clinique – Moisture Surge Eye gel

Ögonkrämer är något jag tenderar att använda duktigt i perioder för att sedan glömma bort dem och låta dem falla ur den dagliga hudvårdsrutinen. Dumt, med tanke på att jag dels har känslig hy, dels är ute i solen flera timmar om dagen och dels faktiskt är hela TRETTIOFYRA år snart och alltså kommer falla ihop som ett russin innan nyår. Problemet för mig är ofta att ögonjoxet ifråga kommer i en jobbig burk med lock som ska skruvas av och på, att de är för krämiga och tar för lång tid att sjunka in i huden eller att de helt enkelt inte gör vare sig till eller från för huden runt mina ögon. Dyra är de också ofta de rackarna!

I somras beslöt jag mig iaf för att ge Extra refreshing eye gel från Cliniques superåterfuktande serie Moisture surge en chans. Jag hittade den för ett hyggligt pris, den kommer i tub och är dessutom gelbaserad vilket gör att den smälter in i huden på rätt sida midnatt. Enligt Clinique är det här en bra ögonprodukt för alla hudtyper, den är oljefri och ska jämna ut fina linjer och ge huden en lätt åtstramning och en rejäl återfuktning. Jag har rätt torr hud under ögonen men fet på ögonlocken (jag vet, jag är ett freak) och för mig funkar faktiskt ERG riktigt bra! Visserligen får den inte mitt ögonparti att se ut som det gjorde när jag var 23, men den ger ändå en viss uppfräschning och jag uppskattar och den känns skön att klappa in i huden. Den sjunker dessutom in i huden på direkten och det går att lägga makeup ovanpå per omgående, vilket alltid är en fördel.

Extra refreshing gel är en schysst ögongel för alla som vill ha en snabb uppfräschning för en okej summa, men den ger inte någon botoxeffekt om det är det man är ute efter. Rekommenderas särskilt till alla med bland- fet- eller känslig hy!

Pris: Finns för ca 245 kronor på Strawberrynet
Betyg: VG

One thought on “Clinique – Moisture Surge Eye gel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.