Clinique Naturally gentle eyemakeup remover

IMG_2620

Min tub är snart slut och jag kommer absolut köpa en ny. 

Under många år var Niveas makeupremover min favorit och en stapelvara här hemma, men så befann jag mig på resande fot och behövde snabbt få fatt i ett alternativ och då fick jag tipset om den här från Clinique. Det är en effektiv remover som tar bort allt smink, även vattenfast, utan att irritera eller kännas flottig. Som kontaktlinsbärare är jag extra noga med att de produkter jag använder i det området är anpassade för det och jag har inte haft några som helst bekymmer på den fronten. Själva krämen, som kommer i en praktisk tup på 75 dryga ml, är tjock och lite åt det gelé-krämiga hållet och smälter snabbt in i huden och löser upp smink och smuts. Efter några sekunders väntan är det bara att svepa bort rengöring och smink med ett par bomullsrondeller och kvar lämnas en ren och mjuk hud där man inte behöver gå efter med ytterligare remover för att få bort rester, och det gäller även på de vattenfasta mascaror jag använder. På Cliniques egen beskrivning står det att man ska skölja av med vatten efteråt något jag inte tycker att man behöver, men vanligtvis ska man ju ändå tvätta resten av ansiktet och då får man ju det på köpet så att säga.

På det hela taget finns det inget att klaga på när det gäller Naturally gentle eyemakeup remover; den gör vad den ska och gör det riktigt bra. Priset i förhållande till hur effektiv och dryg den är ger ytterligare pluspoäng och jag klämmer till med 5/5 i betyg. Priset ligger runt 175-195 kr.

3 thoughts on “Clinique Naturally gentle eyemakeup remover

  1. den är min favorit sen många år tillbaka. tror mamsen brukade köpa den på tax-free åt mig så det är ju en stund sen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.