Clinique Redness solutions makeup foundation + Superprimer

clinique superprimer redness solutions

Det har troligen inte undgått någon trogen läsare att jag har bekymmer med mina röda kinder, de är inte sådär hettande och känsliga för preparat egentligen utan det är mer alla läkemedelsorsakade ytliga kärl som är svårt att få bukt med. Det ligger i planerna att ta bort dem med laser, men tills dess sker är det alltså bara att försöka förhindra att de blir fler och att dämpa rodnaden de orsakar. Att hitta täckande foundations som samtidigt inte täpper till är en utmaning, tro det eller ej. Många klagar på att foundations är för täckande och kakiga, men då har man troligen inte så mycket att täcka över. Jag hittar sällan bra underlag att dölja det röda med men när jag väl gör det blir jag riktigt glad. Dilemmat är dock att det inte räcker med att det röda trollas bort, jag vill ju inte ha en kräm som framhäver porer, torrflagor eller täpper till med finnar som resultat. Och här börjar det bli riktigt svårt.

Det här kräver jag av en foundation

 • Täcka rodnad
 • Smälta in i huden och se naturlig ut
 • Sitta på plats och inte smälta bort under dagen
 • Inte lägga sig i förstorade porer och få dem att se större ut
 • Inte täppa till huden så att pormaskar eller rosacea-blemmor retas fram

Det här är inte nödvändigt

 • Vårdande – det har jag hudvårdsprodukter till
 • Billig – hellre dyr men bra, än vice versa

Ja, där har ni den lista jag går efter när jag ska köpa nytt eller recensera en foundation. Det låter kanske som en barnlek men det är riktigt klurigt att hitta rätt. Anledningen till att jag vill täcka rodnaden är främst att det gör hudtonen jämn och fin inför efterkommande smink. Att lägga rouge på redan röda kinder är t ex helt värdelöst och glöm highlighters, contouring och liknande. Det är helt enkelt viktigt för mig att få till en bra och jämn bas, ska jag nu lägga ner tid att göra en makeup från grunden vill jag ha bästa möjliga resultat annars kan jag lika gärna hoppa över det överhuvudtaget och låta kinderna lysa fritt. Nu vet ni alltså vad jag har för utgångspunkt när jag nu övergår till att recensera den här duon från Clinique som jag fick hem för ett tag sedan.

Redness solutions makeup broad spectrum

Redness solutions makeup broad spectrum spf15 är en foundation framtagen för just rodnad hy och ska ge medel täckning. Den ska inte bara täcka det röda utan också lugna den underliggande inflammation rodnaden vanligtvis beror på och samtidigt stärka hudens barriär och skydda mot solens skadliga effekter. Den kan användas av alla hudtyper, både torra och feta. Det finns 4-6 nyanser att välja mellan (4 i butik och ytterligare 2 online), samtliga i den ljusare skalan vilket är de hudtoner som oftast besväras av besvärande rödhet.

Jag har testat att måla på med borste, svamp och fingrar och resultatet blir i stort sett detsamma. Formulan skakas innan användning och är flytande. Det är lite klurigt att dosera rätt de första gångerna, jag själv drar gärna på mer om det är en flytande foundation än en kräm, men det är bättre att ta några droppar i taget. Täckningsgraden skulle jag bedöma som medel med möjlighet att bygga på lager. Problemet med det är att om jag tar för mycket produkt lägger den sig i stora porer och små ärr som då framhävs. Hyn ser slätare ut och hudtonen blir jämnare utan att se spacklad ut. Tyvärr rår den inte på all rodnad på kinderna men väl en del av den; antingen följer jag upp med concealer eller så bygger jag på lager, trots por-dilemmat, så att allt täcks vilket funkar kvällstid då dunklare ljus ger ett softare intryck. En del flytande foundations täpper till och ger pormaskar och blemmor men något sådant har jag inte märkt av. En annan sak jag upplever med flytande underlag är att man måste ha en ordentligt peelad och återfuktad hud för att undvika att torrflagor framhävs och Redness solutions är inget undantag, se alltså till att grunden är så jämn som möjligt.

Hållbarheten är god, men inte fullkomlig. Den sitter på plats under merparten av en dag eller kväll, men klarar inte hettande kind. Då smälter den bitvis bort och lämnar spår efter sig i de stora porerna. En primer och ett fixerande puder hjälper men fixar inte problemet helt.  I kyligare klimat eller tillfällen då kinderna håller sig i schack sitter den betydligt bättre på plats och glider inte runt. 325 kr

Betyg: 3/5

Superprimer Colour corrects Redness

Den här är en primer som är till för just rodnader. Med hjälp av pigment ska man dämpa intrycket av det röda och ge en jämnare  hudton. Jag tycker att den ger en jämn och fin yta att bygga vidare på och att en foundation fäster bättre. Däremot tycker jag inte att den dämpar det röda tillräckligt mycket för att säga sig vara en specifik produkt för detta problem. Jag skulle inte köpa den igen för det syftet men som “vanlig” primer med utjämnande effekt är den helt klart godkänd. Den praktiskta tuben är smidig och hygienisk och formulan sval och krämig utan att bli fet. Vid applicering glider den snabbt ut över huden som blir sammetslen och behaglig. Det är synd att den inte förmår dämpa det röda mer, för jag tycker om den i övrigt. 280 kr

Betyg: 3/5

clinique redness solution foundation med och utan

Här har jag använt primer och foundation på vänster sida. Som synes är det mesta av rodnaden täckt men inte helt och en torr fläck syns. Höger sida är helt osminkad.

5 thoughts on “Clinique Redness solutions makeup foundation + Superprimer

 1. Jätteintressant recension, då jag lider av liknande problem. Du har inte möjlighet att göra en lista någon gång med ex foundations, primers, puder som är bra/lämpliga för rodnande kinder? 🙂
  Skulle verkligen uppskatta det. (Om du redan gjort en ber jag om ursäkt för att jag inte är tillräckligt uppmärksam!!)

  Tack för en bra blogg! God jul.

  • Kul att du gillade recensionen!
   Bra idé med att lista produkter för oss rödmosiga, ska försöka få till en sådan. Tack för tipset! 🙂 God jul!

 2. Resultatet ser jättefint ut på bilden!

  Jag gillar primern väldigt mycket, men jag har kanske bara lättare rodnad, en som de flesta rödhåriga dras med 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.