Clinique – Thermal Active Skin refiner

Det här är en systerprodukt till det porserum jag skrivit om tidigare. Den här fungerar som så att man smetar på krämen där man har problem med förstorade och/eller orena porer och låter den verka som en mask. Tanken är alltså att krämen ska förminska och djuprengöra porerna.

Thermal active skin refiner kommer i en rosa klämtub som ser väldigt Clinique ut. Innehållet är en väldigt trögflytande pasta som blir varm på huden när man applicerat den på fuktig hud. Värmen är tänkt att lösa upp djupsittande orenheter i huden och suga upp läskigheter ur porerna. Första gångerna jag använde den här tyckte jag att det kändes rätt obehagligt faktiskt, det hettade och sved i huden och jag lät den inte sitta på så länge. Efter ett tag verkade dock min hud ha vant sig vid masken och sved inte längre. Den intensiva hettan undviker man lämpligen genom att helt enkelt inte ta för mycket av produkten på ansiktet. Jag brukar massera in den på t-zonen, där mina besvär sitter, och låta den verka i ca 5 minuter. Det är en lagom tid för min känsliga hud, men det där får man prova sig fram till vad som passar bäst för en själv.

Jag såg inte några resultat förrän efter kanske 5-6 behandlingar och då endast lite grann. Huden känns förvisso väl rengjord och len efteråt, men jag tycker inte att den förminskat mina porer. Den djuprengörande effekten är dessutom densamma som man får med en lermask eller liknande, så det känns inte som om den här produkten kommer köpas hem till mitt badrum igen. En helt okej produkt men inte något revolutionerande.

Pris: Ca 300 kronor
Betyg: G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.