Decléor – Masque á l´Argile et aux Herbes

Dags för ännu en Decléor-recension. Den här gången är det deras ört- och lermask som är under luppen.

Masken med det krångliga franska namnet är till för alla hudtyper som vill få bukt med förstorade porer, kvisslor och orenheter. Den är både djuprengörande, sammandragande och lugnande – allt i ett alltså – och är en av Decléors storsäljare. Den innehåller saker som grön lera, extrakt av kamomill, persika, grapefrukt, blåbär och ginseng och kommer i en praktisk klämtub i den klassiska gula färgen.

Man applicerar helt enkelt masken som man brukar, det vill säga på rengjort ansikte och hals och inte på ögonpartiet. Man låter den verka i ca 10 minuter och sköljer av med ljummet vatten och återfuktar därefter noggrant. Inga konstigheter med andra ord.

Jag är lite kluven inför den här masken. Å ena sidan är den verkligen bra på att göra rent på djupet och dra ihop porer men å andra sidan är jag inte helt säker på att den verkligen funkar för alla hudtyper. Då den är lätt uttorkande kan jag tänka mig att torrisar kan bli lätt fnasiga och om man är känslig kan den säkert bli för stark. Själv har jag ju känslig hud och tycker att den funkar fint på de partier i ansiktet som är fetare och orenare men inte lika bra på resten. Alltså skulle jag råda till att bara applicera den här masken där dess egenskaper behövs, såvida man inte tål den perfekt och kan smeta på den all over.

Det är en riktigt bra mask och doftar givetvis gott med tanke på aromaterapi-tänket hos Decléor. Den är dyr i inköp men väldigt dryg, ett tunt lager räcker, så man gör en god investering i sin hud. Decléor har också oerhörda mängder prover att dela ut, så haffa ett prov på den här nästa gång du är i närheten hos en återförsäljare!

Pris: Ca 320 kronor på salong, 309 på Hudoteket.
Betyg: VG+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.