Dermalogica – Daily microfoliant

Jag var på en så kallad Facemapping på en skönhetssalong för ett par år sedan och fick då bannor för att jag använt för starka preparat för min hy. Min hud är superkänslig med ytliga blodkärl på kinder och näsa och jag har därmed röda partier i den blekrosa hudtonen. Jag ska alltså använda hudvård för känslig hud och absolut ingen vanlig peeling! Detta var hudterapeuten väldigt noga med att påpeka och förklarade för mig att man både stressar och gnuggar sönder en känslig hy om man använder sig av mekanisk peeling, dvs krämer med hårda peelingkorn i.

Istället rekommenderade hon mig att använda Daily microfoliant från Dermalogica. Daily microfoliant är ett risbaserat enzympulver som exfolierar huden på ett skonsamt sätt. Den innehåller inga korn eller andra rivande produkter och är tillräckligt mild för att kunna användas varje dag. Jag måste erkänna att jag var rätt skeptisk till en början; en peeling utan korn – hur skulle den kunna få min hud sådär len och skön som man vill ha den? Jag köpte hursomhelst en flaska och har sedan dess varit en flitig användare. Själva förpackningen är i klassisk Dermalogica-stil, vit med grå skruvkork. Man skakar fram lite pulver genom två hål på toppen av flaskan vilket det krävs lite övning för innan man fått in rätta snitsen så att man inte får ut alldeles för mycket i handen. Produkten aktiveras i kontakt med vatten så man ska inte försöka gnugga runt pulvret i ett torrt ansikte.

Jag brukar hälla ut ungefär 1-2 tsk i ena handflatan och tillsätta några droppar vatten för att sedan gnugga händerna tills den blivit en löddrande pasta. Då masserar jag in den i rengjort och fuktigt ansikte. Ibland låter jag den sitta kvar någon minut och andra gånger sköljer jag av den direkt. De första gångerna tyckte jag inte att det hände något speciellt med huden, visserligen kändes den ren och len men den där aha-känslan uteblev. Men sen…  Efter att ha använt den så gott som dagligen i en månad insåg jag en dag att min hud var otroligt mycket klarare och jämnare. Och inte heller hade jag några cystiska finnar kvar. Jag har nu använt Daily microfoliant i 8 månader och tillsammans med de övriga produkterna från Dermalogica har jag fått en jättefin hy! Exakt vilken effekt endast DM ligger bakom är omöjligt att säga eftersom jag använt andra produkter samtidigt, men sedan jag kompletterade min dagliga rengöringsrutin med den har min hud fått en helt annan lyser och friskhet som jag inte har upplevt med någon annan peelingprodukt. Jag använder heller ingen annan peeling som komplement utan klarar mig bra med endast Daily microfoliant och rengörande masker.

Daily microfoliant kostar ca 550 kronor i butik  för en flaska med 75 gram men finns på Jersey för 293 kronor. Alabaster har den för 515 kronor om man föredrar att köpa den från en svensk nätbutik.
Betyg: MVG  

Bild från Alabaster 

2 thoughts on “Dermalogica – Daily microfoliant

  1. Pingback: Erbjudande från Dermalogica « Sublimt

  2. Pingback: Sublima favoriter 2008 «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.