Dermalogica Redness relief primer

Mina röda kinder är en följetong här på bloggen och jag letar ständigt efter produkter som på något vis kan dämpa eller täcka det mest ilskna röda. Nu har jag konstaterat att jag måste gå till en hudläkare eller annan specialist för att ta bort de brustna kärlen med laser men då det är en kostsam procedur som man dessutom inte ska göra på sommaren tänker jag att det får bli ett projekt till hösten. Oavsett om man har rodnader som beror på brustna kärl eller ej vill man vanligtvis dämpa ner det, i alla fall lite. Personligen handlar det inte om skam eller annat onödigt utan helt enkelt om att jag vill ha en så jämn bas som möjligt när jag sminkar mig för att kunna få rouge, bronzers och liknande att framträda så som de ska och inte som en förstärkare av mitt eget röda.

Jag har testat flera olika gröna primers och de funkar allt från okej till inte alls, oftast dämpar de allmän rodnad lite grann men knappast ordentligare rödhet som i mitt fall. De kan också täppa till eller halka runt i ansiktet vilket också gör att de går bort. När jag fick hem den här nya varianten från Dermalogica var mina förväntningar relativt sansade. Visserligen tycker jag mycket om stora delar av deras hudvård men vis av erfarenhet är effektiva gröna primers inte är lätta att ta fram. Jag har testat Redness relief primer under större delen av våren och tycker att det är dags för recension.

VAD? En grönfärgad primer som motverkar rodnad och verkar lugnande. Sammetslen silikonformula. Innehåller Dermalogicas populära UltraCalming complex. Spf 20.

VEM? Alla som vill dämpa rodnad. Speciellt lämpad för känslig hy eller rosacea.

HUR? Appliceras efter dagkräm och innan eventuell foundation. Går att använda enbart, utan efterföljande smink.

SÅ FUNKAR DEN FÖR MIG: Bra. Den täcker inte allt det röda och det hade jag heller inte förväntat mig, men den tar ner rodnaden och känns mild och lätt lugnande på huden. Jag smörjer in med fingrarna vilket jag helt enkelt tycker är enklast. Jag har testat att bygga på färgen med lager på lager men det tycks inte fungera så slösa inte kräm på det. Hållbarheten om jag bara har den är riktigt bra och jag kan fortfarande känna den lena finishen flera timmar senare. Den har en tendens att lägga sig i porer och fina linjer så det är bra att gå efter med svamp eller borste för att jämna till det. Som primer under foundation fungerar den också bra även om den inte är mitt första val om jag behöver ha en bas som sitter som berget. Troligen är det den silikon-hala texturen som är boven här. Jag gillar Redness relief primer spf 20 och tycker absolut att den är värd att testa om man vill dämpa rodnad, däremot rår den inte på brustna kärl.

En sak till, förpackningen är lysande. En långsmal tub till vilken man får med en liten mojäng att trä och i takt med att tuben töms föra nedåt skuvkorken. På så vis får man lättare ut hela innehållet. Särskilt bra när det handlar om dyrare produkter.

PRIS: ca 469 kronor

 

4 thoughts on “Dermalogica Redness relief primer

 1. Hej! Om du blir tipsad om nåt bra och pålitligt ställe för att ta bort brustna blodkärl med laser så tipsa gärna på bloggen! Jag har några mindre snygga kärlbristningar efter två graviditeter där jag kräkts sönder blodkärl i ansiktet:/

  • Uj, det lät som jobbiga perioder! Lovar berätta mer i höst när jag förhoppningsvis hittat ett bra ställe. 🙂

 2. Vilken himla utomordentlig recension av denna produkt som jag sneglat på. Jag har några brustna blodkärl på särskilt ena kinden, precis som min mor och min mormor. Jag har haft dem så länge jag kan minnas. IPL råder inte på dem när de är så pass röda och blå-lila, så det är ju laser som gäller.

  Det kan bli en riktigt dyr historia, så har man tur och går till en bra hudläkare så kan man i allra bästa fall få det bekostat av landstinget. Vi har redan konstaterat att jag bor i fel län, men du kanske kan ha turen att få den hjälpen? Jag har nog dessutom för lindrigt så jag tvekar att ens försöka.

  Hoppas du får hjälp med detta, och jag ska nog kolla in denna primer, tack för det!
  Kram, Lotta

 3. Tusen tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Det finns så många som skäms och mår dåligt för sånt här. Jag har haft liknande problem och Dermalogica har hjälpt mig mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.