Guide till Dermalogica – Rengöringar

Dermalogica har 4 olika basrengöringar och 4 specialrengöring. Alla är ph-neutrala, tvålfria och vattenlösliga. Alla är väldigt dryga och, i mitt tycke, prisvärda. De rengöringar som finns i 500 ml kommer i smidig pumpflaska.

Jag vill påpeka att jag vare sig är anställd av Dermalogica eller på något annat vis skriver mina inlägg mot betalning. Jag är heller inte utbildad hudvårdsterapeut, utan det jag skriver baseras på min kunskap och erfarenhet av Dermalogica som privatperson.

Basutbud
Special cleansing gel: Normal/torr, Normal/fet
Det här är mångas favorit och Dermalogicas storsäljare. En rejält löddrande rengöring som gör huden sådär krispigt ren som många älskar. Skön citrusdoft. 50, 250, 500 ml.

Essential cleansing solution: Torr till mycket torr, Mogen.
En återfuktande rengöringsmjölk som gör rent men också skapar en skyddande barriär så att fukten stanna i huden. En riktigt bra cleanser som jag troligen skulle välja om inte Ultracalming fanns. 50, 250, 500 ml.

Dermal clay cleanser: Fet, tilltäppt, oren hy.
Den här lerrengöringen har jag själv aldrig provat, men den ska vara utomordentligt rengörande och lösa upp tilltäppta porer och ta bort fett och smuts. Innehåller växtextrakt som ska dämpa irritation och lämna huden sval och len. Kan även användas som en djuprengörande lermask, man låter den då verka i 5-10 minuter. 50, 250, 500 ml.

Ultracalming cleanser: Känslig, irriterad hy
Det här är min favorit. En vit krämrengöring som verkligen är spermild och skonsam och borde passa de allra ledsnaste av ansikten. Den rengör ordentligt, torkar inte ut och lämnar inte huden stram. Känns len och skyddande.  Här finns min recension av. 50, 250, 500 ml.

– – –

Specialare

Precleanse: Alla hudtyper
En citrondoftande rengöringsolja som löser upp vattenfast makeup och solskydd, smuts och fett. Jag använder den på kvällen innan Ultracalming cleanser och även om den kanske inte är absolut nödvändig, vill jag inte vara utan den. Man masserar in en liten mängd olja i torrt ansikte och tillsätter sedan lite vatten, oljan blir då “mjölkig” och lätt att skölja av. Läs min recension här. 150 ml

Clearing skin wash: Acnehy
En löddrande, lätt uttorkande rengöring som verkar anti-inflammatorisk och löser upp tilltäpptheter. Balanserar talgproduktionen. Perfekt för vuxenacnedrabbad hy som inte tål uttorkande rengöring som Dermal clay.
150 och 500 ml.

Skin resurfacing cleanser: Mogen, förtida åldrande hy
Tillhör den nya AGE Smart-serien. En mjölkig, exfolierande rengöring. Innehåller mjölksyra och vitamin e. Jag använder den här nån gång i veckan och kan rekommendera den till alla som vill ha en uppfräschande kick av grådaskig hud. Om man använder denna rengöring behöver man inte använda sig av Daily microfoliant eftersom Skin resurfacing gör dubbla jobbet. 30, 150 ml.

Tri-active cleanse: Ojämn pigmentering eller hudton
Tillhör ChromaWhiteTrx-serien för hyperpigmenterad hy. Trippelverkande rengöring som fräschar upp, exfolierar och förbereder för efterföljande produkter i samma serie. Denna rengöring har jag inte testat själv. 150 ml.

– – –

Tillbehör

The sponge cloth: Mjuk tvättlapp som går att tvätta.

3 thoughts on “Guide till Dermalogica – Rengöringar

  1. Intressant då jag precis upptäckt Dermalogicas sortiment. Tack!
    Har du något att skriva om deras krämer också? 🙂

  2. Jättebra info, det är säkert jättemånga av dina läsare (däribland jag) som är nyfiken på Dermalogicas sortiment men är lite rädd för prislappen.

    (Om Clearing Skin Wash har du skrivit att den är inflammatorisk och glömt skriva “anti” framför 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.