Dermalogica – Skin hydrating masque

skinhydratingmask3

Ansiktsmasker är ett lurigt kapitel tycker jag. Det är svårt att hitta masker som faktiskt gör något bra med hyn och inte bara “känns sköna”. Inte för att det på nåt vis är fel med att ha en skön stund (nudge, nudge), men om jag ska kleta in en 300-kronorskräm i ansiktet får den banne mej göra mer än så. Jag vet att många hyllar Apitivas portionsförpackade masker och tycker att de är de bästa som finns, men jag är inte alls såld. Oavsett vilken av dem jag provar känns hyn likadan efteråt, ren och len, men inte mer än så. Nä, ska jag lägga en ansiktsmask måste den vara bra och då är mitt favoritmärke Dermalogica en pålitlig leverantör!

Skin hydrating masque är en oljefri fuktmask som rekommenderas till alla hudtyper. Den innehåller bland annat fräken, humle och pomerans och beskrivs av Dermalogica själva som “ett glas vatten för törstig hud”.

Mitt ansikte har begåvats med känslig blandhy som lätt blir yttorr under vinterhalvåret. Rejält med återfuktning och gärna lugnande inslag är ett måste för att jag ska känna mig bekväm i mitt eget skinn. Just fuktmasker är klurigt att hitta, en del lägger sig bara som en len hinna ovanpå huden, men återfuktar inte på djupet och det är ju där i alla fall jag vill ha den. Skin hydrating masque  är en genomskinlig gel som känns svalkande och skön på huden. Beroende på hur torr jag är suger min hud åt sig av den så att det efter 5-10 minuter knappt känns någon mask kvar alls. Jag brukar låta masken sitta på i 20 minuter och alltid efter en peelingomgång eller djuprengörande mask och min hy känns alltid lika perfekt efteråt. Den är len och svalkande som mjukglass en het sommardag och ger huden en finfin grund att lägga makeup på. Alla som har känslig hy vet att man lätt kan känna sig lite svullen i ansiktet när huden blossar och då är den här masken finemang. Man kan även använda den runt ögonen om man vill minska svullnad där. Det är helt enkelt en bra mask som jag varmt rekommenderar!

Pris: Ca 250 kronor på Jersey Beauty, runt 350 kronor i butik.
Betyg: VG

One thought on “Dermalogica – Skin hydrating masque

  1. Jag har också känsligt blandhud och har letat efter en fungerande fuktighetsmask, så definitivt värt ett försök. Har använt L´erbolarios lermask som funkar jätte jättebra, men är inte direkt återfuktande.

    Tycker likadant, Aptivias single dose masker är skräp – varenda en av dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.