Guide till Dermalogica: Toners

Dermalogica har inte klassiska ansiktsvatten så som man tänker sig ett sådant; dvs att man häller på en vätska på en bomullstuss och sveper över ansiktet. Istället har de något som kallas toner och som i princip är samma sak som ett ansiktsvatten. Skillnaden är främst att en toner sprayas på och även kan användas kontinuerligt under dagen för skydd och även över makeup. Det är en snabb återfuktare och uppfräschare som känns extra skön att spraya på om man sitter mycket framför en dator eller när man ligger och solar.Det går naturligtvis bra att spraya lite toner på en bit bomull och använda på vanligt vis också.

Dermalogica har två olika toners i sitt basutbud och en specialtoner.

Jag vill påpeka att jag vare sig är anställd av Dermalogica eller på något annat vis skriver mina inlägg mot betalning. Jag är heller inte utbildad hudvårdsterapeut, utan det jag skriver baseras på min kunskap och erfarenhet av Dermalogica som privatperson.

Basutbud

Multi-active toner: Alla hudtyper
Multi-active toner var en av de första produkter jag testade från Dermalogica. Det är ett fräscht vatten som innehåller bland annat aloe vera och lavendel som funkar återfuktande, läkande och lugnande. Det går att spraya på huden närhelst man vill och funkar även finfint efter rakning eller annan hårborttagning för både män och kvinnor. En superb allround-produkt! 50, 250 ml

Soothing protection spray: Känslig hy
Det här är mitt weapon of choice. Ett milt och fantastiskt skönt vatten som jag använder efter rengöring och lite då & då under dagen. Under sommaren är det suveränt att ha en liten flaska i väskan att fukta ansiktet med; det inte bara återfuktar utan skyddar även huden mot föroreningar, hårt väder och annat som stressar hyn. Här finns min recension.
50, 250 ml

– – –

Specialare

Antioxidant hydramist: Mogen eller förtida mognande hy
Tillhör AGE Smart-serien.Fungerar utslätande, fuktande och utjämnande. Innehåller bland annat vitt te, lakritsrot och betaglukaner som skyddar huden och stimulerar hudens kollagen. Jag har bara testat den här sprayen några gånger så jag vet inte hur den funkar i längden, men den känns väldigt skön. 30, 150 ml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.