Det här med sminkförvaring…

skåp

Jag måste, måste, måste komma fram till hur jag ska ordna till min smink- och krämförvaring. Som det är nu har jag de saker jag använder mest just nu i badrumsskåpet medans resten fyller en byrå i sovrummet. Det innebär att jag glömmer av att rota bland det som ligger i byrån och hela tiden använder samma saker om och om igen, vilket är lite trist. Jag skulle vilja ha en plats i sovrummet där jag kan både förvara allt och samtidigt också sitta och sminka mig, frågan är bara vilken sorts möbel man ska satsa på… Jag vill kunna sitta vid en spegel och ha bra belysning och ha lätt att nå det jag vill ha. Hur har ni andra det på den fronten? Får ni plats med allt i badrummet eller har ni en sminkhörna nånstans i hemmet?

20 thoughts on “Det här med sminkförvaring…

 1. Jag fick ett Malm sminkbord(Ikea) i födelsedagspresent så jag förvarar mina grejer i små plastlådor i den stora lådan i sminkbordet! Det bästa är att det inte är ett så djupt bord utan man kan lätt se om man har en spegel på väggen osv 🙂 Så det rekommenderar jag verkligen att du kikar på, kostade inte så mycket heller!

 2. Har inte heller någon bra förvaring, har en del i min helmer ute i köket och resten inne i badrummet på olika ställen…Blir ofta samma på morgonen eftersom jag inte har tid att rota runt. Skulle också vilja ha ett sminkbord med spegel och bra lysen där man kan sitta och sminka sig. Funderar eventuellt att använda skrivbordet lite mer, och köpa en lite bärbar spegel med lysen runt om. Babyliss har en sån spegel men den är så dyr….

  • Ja, den där spegeln har jag också dregglat över! Men nästan 1000 kronor känns lite saftigt, kanske om man har en snäll jultomte?;)

 3. Vi har ett urkasst badrum helt utan skåp, precis där man möjligen kunde sätta upp skåp så går det ledningar utanpå väggen. Så vi har löst det genom att ha en cd-hylla istället och du vet ju hur lite en sådan rymmer…suck. Jag har boxar i en bokhylla utanför badrummet och så har jag det smink jag använder ofta i en beautybox på tvättmaskinen, den lyfter jag ner på golvet när jag kör en tvätt.

  • Compact living är sannerligen inte lätt när det inte finns bra förvaring. Gissar att du, liksom jag, bor i ett äldre hus?

 4. Som Honi tipsade om så kanske ett Malm-sminkbord från Ikea kanske kan vara någonting? Finns i två olika storlekar. Jag ska köpa ett när jag flyttar hemifrån (igen) och har mer plats, har allt mitt smink i översta lådan och ovanpå på min Malm-byrå med 4 lådor för tillfället samt i översta lådan på min Helmer-hurts, men det vore riktigt skönt att ha ett bord att sitta ner vid så man slipper stå upp… Plus att jag kan använda byrån till att förvara mina kläder i då =P Jag kan verkligen rekommendera den belysningen jag har till min sminkbyrå också, den kommer också från Ikea och heter Musik, jag har 2 st, en på varje sida av spegeln. Det är en badrumsbelysning från början dock, så man måste installera sladdar själv vilket kan vara lite bökigt om man inte är elektrikervan… Men det blir ett väldigt bra och jämnt ljus som är perfekt för att sminka sig i!

  • Du har ju tokigt bra ordning i din Malm-byrå, jag är verkligen impad! Visst vill man kunna sitta ner och sminka sig! De där MUSIK-lamporna ser ut att vara perfekta för sminkhörnor… Får bli en tur till IKEA snart…

 5. Har inte så mycket smink och hudvård ännu. Har hudvård på två hyllor i badrumsskåpet.

  Sminket har jag i ett par sminkväskor 🙂

  Skulle dock gärna vilja ha ett sminkbord, med stor spegel och belysning.

  • MUJI is the shit! Men man behöver ju nånstans att sitta, tycker jag… Det ska bli kul att se bilder på hur du har det.:)

  • Wow, det är ingen dåligt sminkhörna du har! Jag skulle tyvärr inte få plats med en så stor möbel i mitt sovrum dessvärre.:/

  • Jag har tänkt på skrivbord som en lösning, men det är få som både är snygga, i lagom storlek, rymmer mycket OCH har en prislapp som funkar för min lärarlön.;(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *