Ekologisk makeup från Organiqs

IMG_1332

Jag har fått hem några produkter från ett märke som är helt nytt för mig. Organiqs är en danskt, ekologisk och miljövänlig makeup-serie skapad av Kosmolet A/S, samma företag som står bakom Nilens jord, ett märke man hittar främst i danska skönhetsbutiker.  Man väljer noga ut de naturliga ingredienser som får ingå i produkterna och självklart är även förpackningarna tillverkade av miljövänliga material, bland annat obehandlad kartong. Efter vad jag läst mig till i pressmaterialet hittar man bland ingredienserna t ex karnaubavax, arganolja, jojobaolja, apelsinextrakt och honung. Själva stilen på sminket är minimalistiskt och sortimentet består av de grundläggande produkterna såsom puder, foundation, läppstift, läppglans, ögonskugga och makeupborstar. Även färgskalorna är hämtade från naturen och är tänkta att framhäva de skandinaviska kvinnornas egna färger.

VAD TYCKER JAG DÅ? Jo, att det är bra saker som väl förtjänar att tittas extra på. Nu är ju jag en ytlig förpackningsnörd och är väl inte så imponerad av utseendet på dessa, men de är ju gjorda så här av en anledning och då må det vara förlåtet. Själva sminket håller god kvalitet för sin prisgrupp och håller vad den lovar, varken mer eller mindre. Det är ingen WOW-känsla, men heller inget att rycka på axlarna åt, om ni fattar vad jag menar. Jag ska visa er närmare bilder och swatches så småningom, det ligger i den lååååånga to do-listan.

Compact powder 001 Natural beige, 003 Sunny beige, 005 Warm sun 195 kr

Foundation 011 Natural beige, 013 Nordic beige, 015 Warm beige 185 kr

Eye shadow 031 Soft blue, 032 Smokey black, 033 Dusty brown, 034 Beige highlight, 035 Soft green, 036 Smokey green 129 kr

Volume mascara 155 kr

Lipgloss 061 Soft rose, 063 Rose, 065 Dark rose 129 kr

Powder brush 150 kr, Kabuki brush 175kr, Eye shadow brush och Eye shadow applicator 50 kr

 

Organiqs finns att köpa hos bl a Nelly.

3 thoughts on “Ekologisk makeup från Organiqs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.