Elisabethskolan

Mmm… idag var jag iväg på ansiktsbehandling och bryn & fransfärgning på Elisabethskolan här i Göteborg.
En väldigt trevlig tjej tog hand om mig efter bästa förmåga och gjorde såhär med mitt ansikte:

Först fastställde hon, tillsammans med sin lärare, min hudtyp: Reaktiv/känslig, yttorr, blandhud. (Haha, kan man få in fler typer på en & samma gång!) Hörde att läraren pratade något om hudtyp och undergrupper men jag förstod inte mer än så. Därefter valde hon ut produkter från Decleor och skred till verket.

Ansiktet rengjordes med rengöringskräm för känslig hud, därefter lade hon på en enzympeeling som fick verka under varma handdukar som byttes ut med jämna mellanrum. Handdukarna använder man istället för en sån där ångmaskin på hud som är väldigt känslig. Därefter tvättades enzympeelingen bort och ett mjukgörande balsam masserades in för att ytterligare luckra upp hudens porer. Därefter klämde hon med hjälp av en speciell nål hål på tilltäpptheter och tryckte ut det läskiga innehållet. Efter en stunds klämmande tvättade hon av med ansiktsvatten och lade på en speciell lugnande mask som stelnade och blev till en mysko gelé som man drog av ansiktet som en… ja, mask. Sedan var det dags för ansiktsvatten igen följt av lugnande olja, dagkräm, ögonkräm och solskyddsolja. Ta-da! Min hy strålar nu ren och mjuk och jag ska försöka hålla efter det så gott jag kan här hemma även om jag behöver gå mer regelbundet på salong för att få bukt med inkapslingar och känslighet.

Passade ju även på att färga fransar och bryn, något jag aldrig gjort tidigare, resultatet blev jättefint och det känns som något jag kommer försöka göra lite då & då.

De här behandlingarna tog närmare 2 timmar och kostade 370 kronor. Jag fick även med mig en liten flaska hudolja och kräm från Decléor. Jag tycker verkligen att man ska gå dit om man vill testa på lite olika behandlingar och inte är så jättenoga med att det ska vara superproffsigt. Eleverna är väldigt duktiga och trevliga och man känner sig väl omhändertagen.

8 thoughts on “Elisabethskolan

 1. åh, dit ska jag definitivt gå! kommer du ihåg vad dom har för ansiktsbehandlingar..? hemsidan funkar nämligen inte 🙁

 2. Mia: Ja, det är toppen att kunna få en bra behandling för ett hyggligt pris, då kan man ju i gengäld gå lite oftare.:)

  Lotta: Japp, jag skriver ett inlägg om vilka olika varianter de har!

  Katarina: Gör det!:D

 3. tänkte jag skulle fråga en grej till angående elisabethskolan. du skrev att du färgade fransar och bryn och att det tillsammans med ansiktsbehandlingen blev 370 kr. men frans och brynfärgning kostar ju 130?
  och sen undrar jag angående brynfärgning..jag är blond och väldigt ljus och har väldigt ljusa ögonbryn. har aldrig vågat mig på att färga dom hemma för att jag är livrädd att dom ska bli för mörka, för det är gräsligt tycker jag. hur blev dina..? och blev fransfärgningen bättre än om man gör den själv hemma? (om du gjort det nån gång :P)

 4. Jag tog portömning och bryn- o fransfärg, därav priset. Sen fick jag en speciell ansiktsmask för känslig hud som kostar 50 kr men som jag fick “på köpet” av nån anledning.
  Jag har färgat hemma och det har blivit helt misslyckat, färgen har inte fastnat och så… Jag tycker det blev riktigt bra och de frågar innan hur mörka strål man vill ha o så…:)

 5. jaha, så du gjorde inte hela ansiktbehandlingen för 300 kr? då är jag med.
  oki, vad bra. tack för hjälpen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.