Elizabeth Arden – Clear the way mask

Clear the way är en två-i-en- ansiktsmask för normal hy. Den är vit och lite lerig i konsistensen och påminner om traditionella lermasker, fast mer väldoftande och har dessutom små, små korn i sig som bidrar till en lätt peelingeffekt. Den exfolierar, rengör och luckrar upp tilltäppta porer som gärna blir läskiga finnar men är samtidigt inte så starkt uttorkande som jag tycker att masker med liknande egenskaper ofta är. Masken är förpackad i en hygienisk tub ur vilken man klämmer fram den tjocka krämen.

Man masserar in den på väl rengjord och fuktig hud och låter den sedan sitta i 5-10 minuter. Om man, som jag, har känslig hud hoppar man över massagedelen och låter den bara verka som en mask. Man riktigt känner hur den suger ut orenheter och fett ur porerna allt eftersom masken stelnar och man ser så där läckert prickig ut av alla synliga porer i ansiktet. När det är dags för avsköljning rekommenderar jag att man använder en rengöringsduk eller tvättsvampar för den är lite kletig att få bort med bata vatten. Huden blir alldeles ren, len, slät och friskt rosig.
Jag tycker att Clear the way är en mycket bra ansiktsmask för de allra flesta hurtyper och det enda negativa är det relativt höga priset (såvida man inte köper den på nätet).

Pris: Ca 250 kronor för 100 ml på Kicks. 117 kronor på Strawberrynet.
Betyg: VG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.