Emite Limi Aloe powder blush

Efter 7 års produktutveckling lanserades slutligen det svenska makeup-märket Emite häromåret. Man vänder sig till privatpersoner med högt ställda krav och professionella studioarbetare och kontrollerar tillverkningen noga för att kunna garantera högsta kvalitet. Man hämtar influenser från naturen och bakom varje färg står en växt för inspiration. Jag har fått hem några produkter från sortimentet som jag såklart vill dela med mig av till er. Först ut har vi det här rouget.

Eller rouge och rouge, med tanke på färgsättningen är det här mer ett bronzingpuder i mina ögon, men tanken är alltså ett rouge. Limi Aloe powder blush är, som namnet antyder, inspirerat av aloe vera-växten vilket man också tillsatt i formulan för dess svalkande effekt. Man har också hällt i jojobaolja och extrakt från sommarsnöklocka för dess anti-age egenskaper.  Den kompakta kakan består av tre olika nyanser som harmonierar med varandra och man använder de antingen tillsammans eller de mörka under kindbenet för shading och den ljusa som highlighter.

Limi kommer i en stilren dosa med genomskinligt lock vilket jag uppskattar eftersom det gör det så himla mycket lättare att hitta rätt i samlingen. Rouget är lätt att arbeta med och väldigt pigmenterat så man behöver inte mycket för att få ett bra resultat. På min bleka hy med kalla undertoner är den här produkten som sagt mer som ett bronzing- eller shadingpuder men som ett sådant är det utmärkt. Hur man vill använda det är naturligtvis en smaksak, men för mig är det helt klart bäst som ett sådant.

Jag gillar Limi tillräckligt mycket för att vilja testa mer från Emite vilket är ett gott betyg med tanke på vilka mängder makeup det finns att välja mellan. Tyvärr är just Limi en limited edition-produkt som kom med höstens look, men den finns fortfarande till salu på hemsidan för 310 kr.

Betyg 4/5

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.