Estée Lauder Modern muse Le rouge

IMG_4229

Jag är ingen doftnörd och sitter sällan (aldrig) och dissekerar parfymer i ett näsvist försök att utröna specifika noter. Jag vet om jag gillar en doft och jag vet om jag inte gillar den. Bra så. Modern muse är Estée Lauders storsäljare och liksom de flesta populära parfymer får den spinoffs. Förra hösten skrev jag om Modern muse Chic, en jasminbomb som förvisso doftade gott men som var lite för skarp för att bli en favorit. Nu har jag fått hem den senaste versionen, Le rouge, en läckerbit som tydligen ska få oss att känna oss glamorösa, sofistikerade och sexiga. Eller om den är tänkt att användas av de som känner sig så. That´s not totally clear.
Den öppnar upp rätt sött och fruktigt, övergår i blomsterbutik för att landa i en doft som faktiskt känns både sofistikerad och sexig. Vuxen. Bland noterna hittar vi bulgarisk ros, hallon, rosépeppar, saffran, madagaskarvanilj, vetiver, patchouli och jasmin. 

Le rouge passar min näsa betydligt bättre än Chic och kvalar med sin fruktiga, blomstrande orientaliska raffighet in på den sublima topplistan över favoritdofter 2015.
I butik från v 34.

Pris: 50 ml 725 kr

5 thoughts on “Estée Lauder Modern muse Le rouge

  1. Hejsan!
    Jag följer regelbundet din blogg! Skulle vara intressant att höra vad du har för produktfavoriter då jag har liknande problem med röda kinder. Serum, krämer, foundations mm som dämpar det röda.
    Mvh Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.