Estée Lauder Perfectionist youth-infusing makeup

IMG_5719.JPG
Det här är Estée Lauder’s senaste foundation, en lyxig anti-age-bas för alla hudtyper med ålderstecken. Förutom att göra det som en foundation brukar göra har den 3 inbyggda funktioner; primer, återfuktning och anti-age.

Den ganska lösa formulan pumpas fram ur en tung glasflaska med plastlock. Det är lätt att dosera lagom mängd. Man rekommenderas att pumpa ut lite på handryggen och därefter doppa den tillika nya Sculpting foundation brush i krämen och pensla på med några få rejäla drag.

Jag har testat att applicera med både Sculpting foundation brush, min vanliga favoritborste från Louise Young, svamp och fingrar och tycker inte att Sculpting gör något speciellt. Krämen fördelar sig fint över hyn och ger en lätt till medel täckning. Den är oljefri och täpper inte till porer men tenderar att, liksom alla flytande foundations, lägga sig i stora porer. Enligt EL är täckningsgraden medel till full men det stämmer inte för mig. Däremot får man en utjämnad och uppljusad yta med satin finish. Ingen direkt lyster, mer en återfuktning som bidrar till det fräscha resultatet.

Jag fixerar alltid flytande foundations med puder, men har man torr hy tror jag att den goda hållbarheten på huden håller bra ändå.

Perfectionist youth-infusing makeup är en mycket bra foundation som lämpar sig bäst för oss över 40. Har man dessutom en torr hy och vill ha återfuktning är det här ett ypperligt alternativ. Däremot behöver man inte köpa till Sculpting foundation brush, det går lika bra med en annan borste. Betyget når inte upp till det högsta eftersom jag inte får så perfekt täckning jag önskar.

Betyg: 4/5
Pris: ca 535 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.