Event: Bioline AGE

bioline age

För ett par veckor sedan var jag, tillsammans med de vanliga bloggnördarna, bjuden på ett event på Universeum där hudvårdsmärken Bioline berättade om sin nya serie för 40+. Eftersom jag tjatar och nojar över min kommande 40-årsdag kändes det liksom självklart att gå dit för att se vad man kan göra för att inte huden ska åldras i förtid. Jag har faktiskt bara testat en enda produkt från Bioline tidigare, Primaluce ansiktsmask, en mask som jag är mycket förtjust i och som är perfekt dagar då man känner sig glåmig och trist, men annars har jag rätt dålig koll. Kanske har någon av er andra någon favorit att rekommendera?

Den nya serien har fått namnet AGE och har tre fokusområden: Förnyelse, Fasthet och Skydd.
– Förnyelse ska man framför allt se genom att bioaktiva peptider skyddar och stärker hudens naturliga reparations- och förnyelseprocess så att hudtonen blir jämnare. Synligt resultat ska kunna ses på solskador.
– Fastheten och volymen i huden ska något som heter undaria-alger sköta om. Det är en japansk superalg vars sporer anses vara “livets koncentrat” och har förmåga att aktivera delar av de gener som håller samman hudens extracellulära matrix. Extrace…va, undrar kanske ni nu? Det gjorde i alla fall jag och fick förklaringen att det, mycket enkelt förklarat, är mellanrummet mellan hudcellerna. Dessa mellanrum ökar med stigande ålder och här hjälper alltså algens sporer till att förtäta så att huden upplevs mer kompakt och därmed yngre och mer “plumpad”.
– Skyddet från miljöföroreningar är hämtat från stamcellsextrakt från tomat, något som tydligen är en potent ingrediens som ökar cellernas lyster och vitalitet och därmed gör dem mer motståndskraftiga mot yttre påfrestningar.

Ja, det är alltså denna trio som utgör kärnan i AGE-serien och som tillsammans ska få oss som passerat de 40 att få och/eller bibehålla en fin hy. Serien för hemmabruk består av fyra produkter; ett serum, en ögon & läppkräm samt två fuktgivare som används som både dag- och nattkräm. På salonger knutna till Bioline kommer det även att finnas en AGE-behandling där det ingår ett par speciella masker och massageteknik, vi fick se en komprimerad variant under kvällen och det såg mycket skönt ut. Jag fick med mig serumet och emulsionen hem och kommer att testa den längre fram, just nu är mitt hud-fokus att få fason på rosacean/känsligheten och de röda kärl jag fått av alla starka mediciner jag ätit.

I AGE-serien ingår:
THE SERUM 865 kr
Ett uppfräschande serum som absorberas snabbt och har en utslätande effekt.

THE EYE-LIP CREAM 845 kr
En vårdande och skyddande kräm för den tunna huden runt ögon och läppar. Verkar avslappnande på mimiska rynkor och ökar fastigheten och elasticiteten.

THE EMULSION 795 kr
Återfuktar och ger lyster med en lättabsorberad formula.

THE CREME 795 kr
Extra närande kräm som ger vård till den stressade och åldrande huden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.