Event: Bobbi Brown Åhlens City, Göteborg

Bobbi Brown event 13När en kvinna kommer fram till Bobbi Brown-disken ska hon få en bra upplevelse. Jag vill att alla som arbetar för mig är vänliga, duktiga och hjälpsamma. Jag tror inte på inställsamma säljare – jag tror på makeupartister. Jag lär mina egna makeuartister att ta ett steg tillbaka när de lägger makeup för att betrakta kvinnan och se om hon har blivit vackrare. Ibland handlar det även om att våga säga “Stopp, nu börjar jag om”.
Bobbi Brown

I förrgår var jag på en mycket trevlig bloggtillställning vid den relativt nyöppnade Bobbi Brown-disken på Åhlens i Nordstan här i Göteborg. I sällskap av andra sköningar som t ex Helena, Maria & Karin, Sara, Ninni och Therese & Sofia avnjöt vi en hälsosam och smarrig frukost à la Bobbi medan vi fick en presentation av både Bobbi, företaget och den 10-stegs-makeup som BB tagit fram. Makeup-artisten Ida, som ansvarar för BB-disken på Åhlens, gav oss en tydlig genomgång av de tio stegen och visade hur hon med några enkla trick förvandlade sin kollega Jessica från pretty till pretty powerful.  För den som är sugen på att få en egen makeup-lektion anpassad efter intresse och/eller behov kan man boka in sig hos Ida eller hennes kollegor. Det finns allt från snabba 10-minuters-möten som är kostnadsfria, till mer rejäla kurser mot en avgift. Efter att jag såg Ida in action med Jessica är jag själv sugen på att boka in en tid för en grundligare genomgång av vilka Bobbi-produkter som passar mig bäst.

Det bästa tipset Ida gav oss var att man bäst väljer rouge genom att utgå från den egna läppfärgen, då hamnar man mitt i prick och får en snygg ton som harmoniserar med de egna färgerna. Det hade vare sig jag eller Helena hört tidigare trots alla våra sammanlagda blogg-år. Det är alltid extra kul att lära sig helt nya små knep och det här ska jag definitivt nyttja mig av, läge att gå igenom rougesamlingen här hemma till exempel!

Alla fick hjälp med att prova ut vilken foundation och corrector/concealer som är den bästa och dessa ska vi sedan få hemskickade så att vi kan testa vidare. Med oss fick vi också en goodiebag med några storsäljare samt boken Makeup manual by Bobbi Brown. Sammantaget var det här en trevlig tillställning som definitivt gav mig mersmak på deras sortiment och det enda jag saknade var en presentation av de nyheter man har, som till exempel vinterkollektionen Old Hollywood och mascaran Smoky eyes mascara.

Efter eventet strök jag och Helena runt bland sminkdiskarna och fick oss bland annat en liten visning av lite special-produkter som man hade under disken. Vi ooh:ade och aaah:ade ikapp när vi fick de på de alldeles förtjusande askarna med rouge, skuggor och lippies man förvarade under disken. Det är ett under att vi inte köpte på oss halva sortimentet… Tack till Bobbi Brown, tjejerna vid Bobbi Brown-disken på Åhlens city och sköna Helena för alltid lika trevlig häng efteråt!

Bobbi Browns 10 steg till ett vackrare jag:

  1. Moisturize
  2. Correct & conceal
  3. Foundation
  4. Powder
  5. Bronzer & blush
  6. Lipstick & liner
  7. Brow
  8. Eyeshadow
  9. Eyeliner
  10. Mascara

2 thoughts on “Event: Bobbi Brown Åhlens City, Göteborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.