Face Stockholm Höst 2013: Helena, Silk och Taft

IMG_3840

Jag tänkte visa er den fina trio från Face Stockholms höstkollektion ser ut. Det här är helt i min smak och jag har redan börjar testköra sakerna. Läppennan Helen är en rätt hård penna där appliceringen underlättas av den vassa udden men som behöver “värmas” upp lite innan den släpper ifrån sig pigment. Med det menar jag att man får bäst resultat om man målar några streck på handen eller liknande för att mjuka upp spetsen lite och därmed få färgen att fästa bättre utan att man behöver trycka så hårt mot läpparna. Det är lätt att få ett snyggt resultat med jämna, fina linjer och den är minst lika användbar över hela läpparna, eventuellt med lite gloss över, som under ett efterföljande läppstift.

Silk heter det knallröda läppstiftet som är sådär urtjusigt att man dånar lite grann. Med kalla undertoner är den perfekt mot min hy nu när sommarens solbränna försvunnit. Krämig, täckande och superpigmenterad är den en vinnare.

Krämskuggorna är nya i sortimentet och Taft är en matt, mellanbrun nyans som blir kalasfin på locken. Den torkar dock rätt snabbt så man behöver vara kvick vid applicering för att kunna tona ut den. Tyvärr klarar man sig inte utan att grunda med primer, i annat fall creasar den efter någon timme. Nu använder jag ändå alltid primer under skuggor så det är inget merjobb för min del, men är man på jakt efter en krämskugga som inte lägger sig i trista veck i globlinjen får man titta vidare.

IMG_7408

Helen läppenna

IMG_7417

Silk läppstift

IMG_4049

Taft krämskugga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *