Genomgång av nyheterna från Yves rocher

 

Vi börjar med ögonskuggorna. De kommer i små svarta plaskaskar utan spegel men med en liten applikator. Personligen ogillar jag sådana medskickade små prylar, de används sällan och trillar bara ut ur asken hela tiden. Här hade man kunnat förbättra designen åtskilligt! Innehållet är desto trevligare. Färgerna, Indigo blå och Gyllene beige, överensstämmer med sina namn och passar bra ihop. De är krämiga och ger en snygg lyster, däremot krävs det att man grundar med en primer och tar på rätt rejält med skugga för att få färgerna att synas ordentligt. Hållbarheten är helt ok och förbättras naturligtvis av en primer of choice.

Läppstiften Brun chocolat och Brun noisette faller mig tyvärr inte i smaken. Dels är färgerna sådär tidigt 90-talsbruna och jag kastas tillbaka till hemska sminkningar i Bevvan som jag inte ens gillade på den tiden det begav sig. Dessutom är de på tok för starkt parfymerade vilket känns läbbigt att måla läpparna med. Om man bortser från färgerna och doften är de kanske inte så dumma, krämiga med bra täckning, hållbarhet och glans, men det finns andra läppstift som är mycket bättre än dessa.

Rouget är kollektionens höjdare! Jag trodde först att det var en ögonskugga och dånade av lycka när jag såg den bronziga nougattonen, men insåg efter en stund att det är ett rouge. (Självklart kan man använda det på det vis man behagar).Färgen är metallisk och går att få både täckande och skir och den ger en riktigt fin glöd åt kinderna. Ett riktigt kap!

Makeupgelén tycker jag påminner mycket om en gammaldags brunkräm, lite som den Ldb-kräm min mormor alltid använt. Den ger lite fukt och en del färg. Inga märkvärdigheter. Även denna doftar rätt starkt.

Mascaran är en duglig vattenfast mascara som gör det den skall. Lämnar inga bestående intryck.

Nagellacken har jag inte testkört än, men ett snabbt swatchande ger mig positiva vibbar.

Solpudret är, jämte läppstiften, sämst i gruppen. En tvådelad puderkaka som inte släpper ifrån sig färg så lätt och som dessutom stinker kolossalt! Jag vet inte vad man parfymerat den här med men det är en huvudvärksframkallande doft av gammal tantparfym och jag klarar inte av att vara i samma rum som den ens. Den har fått åka i soporna för att aldrig mer komma över min tröskel! Keep away!


Sammanfattningsvis är det här en rätt ojämn kollektion. Dofterna är på tok för starka i flertalet av produkterna och är man det minsta känslig eller allergisk gör man rätt i att hålla sig undan. Jag har fått slänga de saker som doftar för starkt för jag får både ont i huvudet, klåda och ögonkli av att vara i närheten av dem och då är jag inte ens allergisk! Däremot tycker jag att man kan ta sig en titt på skuggorna och rouget, de är härligt krämiga och ger en snygg finish. Jag hoppas att Yves rocher ser över både doftsättningen och förpackningarna till sitt smink, jag är övertygad om att de skulle vinna mycket på en uppgradering.

7 thoughts on “Genomgång av nyheterna från Yves rocher

  1. Synd med parfymeringen på solpudret för det såg ju riktigt fint och ut, gillar att det inte är skimmer i det. Skuggorna ser jättefina ut, lite som Bourjois skuggor.

  2. Som gammal, numera fd, kund hos YR så tycker jag att de gör tvärtom. Mer och starkare parfym i ALLA nya produkter och ändrar formulan på de gamla produkter som trots allt finns kvar.
    Inget av hudvården och make-upen funkar för mig, kanske för att de stoppar trollhassel i mycket och så stark parfym att man storknar.
    Jag ställer mig mycket frågande till det faktum att YR är mycket populärt i Frankrike. Fransyskorna har ju Dior, Guerlain och Lancome att jämföra med…

  3. Pingback: Sublimt » Blog Archive » L´oréal Color riche lipstick + swatches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.