Glominerals Liquid foundation

121218 086

I slutet av november hade söta Beauty by Tanci anordnat en fantastiskt ambitiös, rolig och trevlig bloggträff för de bästa beautybloggarna på en skönhetssalong här i Göteborg och jag var på plats för att mingla med de andra sötnosarna. Mineralsmärket Glominerals, som jag skrivit om en hel del här på bloggen, var huvudsponsor och vi fick lyxen att prova ut foundations som passade oss. Jag kom bland annat hem med den flytande varianten som jag länge varit nyfiken på.

Liquid foundation finns i två finish: Matte och Satin och jag har testat Satin. De finns i 8 olika nyanser för varm och kall hudton. Jag har Natural fair vilket är en perfekt nyans för mig som har ljus hy med kalla undertoner (MAC NW13-20).

Den ger medel till full täckning och smälter in i huden på ett sätt som gör att man behöver väldigt lite kräm för att få en snygg yta som täcker alla skavanker. Gillar man en lätt fuktig finish stannar man här men jag föredrar att fixera den med puder för bästa resultat.
Jag har både bra och dåliga saker att säga om Lipquid foundation. Å ena sidan täcker den allt jag vill; rödheter, ärr och ojämnheter, något som långt ifrån alla foundations klarar. Den ger också en naturlig finish trots den höga täckningsgraden; har man bara rätt nyans behöver man i princip bara applicera på de delar av ansiktet man vill jämna till. Å andra sidan lägger den sig i förstorade porer och gropar vilket jag tycker gör dessa partier mer framträdande. Har man minsta torr fläck syns även detta tydligare. Det gör att jag tyvärr inte kan ge den ett toppbetyg, vilket är synd för de positiva egenskaperna är verkligen betydande.

Jag skulle rekommendera Liquid foundation till de som föredrar en täckande foundation men som inte har gropar, ärr och stora porer.  Betyg: 3,5/5.

Pris: 399 kr hos Eleven.

4 thoughts on “Glominerals Liquid foundation

  1. Nu blir jag förvirrad… har tänkt att köpa över nätet, men alltid trott att jag ska ta Beige-nyanserna när jag har kall underton. Det är alltså natural jag ska ha?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.