Hårstyling från Original minerals

O&M Styling

Original Minerals har kommit att bli mitt absoluta favoritmärke när det gäller hårvård. De funkar helt enkelt perfekt för just mitt hår och att allt dessutom doftar gott, har snygga förpackningar och har ingredienser hämtade från naturen är liksom strösslet på mjukglassen. Jag har testat mig igenom flertalet produkter vid det här laget och tänkte att vi idag skulle kika på fyra av de stylingprodukter jag har här hemma.

SURF BOMB
Sea salt texture spray
Helt enkelt ett saltvattenspray som ger stadga, textur och med det en del volym. Ger mjuka, glatta hår en strävare yta och blir därmed lättare att styla på olika sätt. Doftar gott och lagom mycket, dryg och otroligt effektiv. Absolut den bästa saltvattenspray jag testat!  Betyg: 5/5

ROOTALICIOUS
Root lift
Som namnet avslöjar är det här en produkt som ska få håret att resa sig för ökad volym och fluff. Man skakar flaskan och sprayar direkt vid hårrötterna, gnuggar in och fönar torrt. Smidigast är att dela upp håret i benor så att man får en jämn fördelning som verkligen hamnar vid rötterna och inte all over the place. Jag upplever absolut att håret får en resning men bäst är den i kombination med Surf bomb, då får man verkligen en stor skillnad. Perfekt för alla oss med mjukt, fint hår som vill slicka sig runt skallen. Hållbarheten väl i håret är klart godkänd men man kan få gå efter och krama upp lite volym då & då för att bibehålla resultatet. Doften är även här lagom stark och mycket god. Förpackningen strulfri.
Betyg: 4/5

STYLE GURU
Styling cream
Här har vi den enda produkt jag inte kommer överens med. Det är en rätt fet kräm som ska fungera som en allt i allo och ge volym, textur, glans – i princip det mesta. Min kära frisör älskar den så det är inte en dålig produkt (jag litar blint på hennes omdöme), men den funkar inte på mitt hår. Alls. Hur lite eller mycket jag än tar blir mitt hår flottigt och hänger platt mot skallen, exakt det jag vill undvika. Den förbättrar eller förskönar inte mina lockar överhuvudtaget och är förpassad till ge bort-lådan. I övrigt är det en bra produkt med praktisk pump och god doft. Betyg: –

ORIGINAL QUEENIE
Firm hold hairspray
Hårsprayer tenderar att antingen vara fjösiga typer som inte fixerar något alls eller klistriga historier som förvandlar även de mjukaste lockar till en stenhård hjälm. Här har O&M lyckats förträffligt med att lägga sig nånstans i mitten. En fin mist lägger sig över håret och fixerar sådär lagom mycket för vardagsbruk. Man slipper dessutom den läskiga spraystanken utan får en fräsch doft till den avslutande stylingen. Dryg som sjutton är den här drottningen också, alles gut. Betyg: 5/5

 

 

One thought on “Hårstyling från Original minerals

  1. Oj så sugen jag blir på dessa produkter du gillar för jag vill åt samma resultat som du beskriver! Har inte testat nåt av det, roligt att få bra tips! 🙂
    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.