Hårstyling från Sebastian

I september var det Salon professionals produktdag uppe i Stockholm och jag fick dessvärre (som vanligt!) tacka nej för den fina inbjudan jag fick till eventet. Man lovade dock att skicka ner de största snackisarna för närmare presentation och härom veckan kom det mycket riktigt ett bud hem med en kassa hårprodukter. Till min stora förtjusning var majoriteten från lyxiga Sebastian, ett märke som jag verkligen älskar men som är väl dyrt här i Sverige för att det ska bli några okynnesköp. En av produkterna har jag testat tidigare, men de övriga är nya bekantskaper som jag är i full färd med att testa. Jag tänkte berätta lite om dem för er så att ni kan spana in om det här är något för er. Sebastian kostar som sagt en rejäl slant på salong här i Sverige, men finns för en bråkdel av priset på brittiska nätshoppar som t ex Lookfantastic.

Taming elixir är ett lätt kräm-serum som med hjälp av bl a avokadoolja slätar till frissighet. Man tar några droppar i handdukstorkat hår och fönar sedan som vanligt. Resultatet ska bli glans och flow utan tyngd. Den här är jag lite rädd för om sanningen ska fram, sådana här krämer tenderar att tynga ner mitt hår även om de lovar motsatsen. Dessutom har jag väl inte direkt nåt stort frissigt burr att tämja…ehm.

Potion no 9 är en solklar favorit som jag skrivit om tidigare på bloggen. Den kom in i mitt liv första gången våren 2003 då jag var nybliven singel och ville förändra mitt hår vilket, för att göra en lång historia kort, slutade med att halva håret på nåt mysko vis gick av och fick min dåvarande frisör att bli svimfärdig och hon skickade som plåster på såren med mig en hel arsenal saker från Sebastian som skulle få fason på mitt sargade hår. Potion no 9 har sedan dess varit en trogen kompis att plocka fram lite nu & då och jag älskar både doften, den orange krämiga konsistensen och hur den får mitt hår att bli löjligt snyggt. Som ett leave-in-balsam som faktiskt inte tynger ner ett dugg och ger intensiv vård till håret med hjälp av de 9 olika botaniska ingredienserna som gett produkten dess namn.

Potion no 0 Lite är en rätt ny variant på klassikern som jag spanat in ett tag men inte slagit till på  och det är därför extra kul att testköra den. Den här funkar på precis samma vis som originalet men är lite lättare i formulan och kommer i sprayflaska. Den är verkligen ljuvlig och jag använder den varje gång jag tvättar håret. Fantastiskt doft som sitter kvar i håret länge, länge och jag gillar att den sprayas i håret. Ny favorit!

Sist men inte minst har vi Craft clay. En matt, torr lera att forma till håret med när det fönats torrt. Om jag vill ha en fluffigare och lite rufsigare finish är det här ett säkert kort, man tar en liten klick och värmer upp mellan handflatorna och krämar sedan in leran i håret. Jag föredrar oftast en slät look och kommer väl inte använda den här dagligen, men för alla som vill ha rufs eller kanske har en kort friss som behöver extra stund är det här absolut en produkt som jag tror att man skulle gilla.

Vad tror ni om den här kvartetten, är det nåt för er eller lägger ni hellre pengar på annat än hårvård? Har ni testat Sebastians produkter och vad tyckte ni i så fall? Berätta!

3 thoughts on “Hårstyling från Sebastian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.