Höstnyheter från Max Factor: Velvet volume mascara, High precision eyeliner & Smokey eye drama kit

IMG_1661

Sommaren sjunger på sista refrängen och höstnyheterna trillar in lika säkert som att svenskar älskar att gnälla på vädret. Max Factor har skickat ut ett kit med några nyheter som lanseras inför hösten och jag har hunnit testköra dem ett par gånger än så länge. Max Factors mascaror är bland de bättre så förväntningarna var höga på False lash effect Velvet volume mascara. De säljer in den som den senaste generationens mascara som med en “push-up”-volymborste ihop med formulan ska ge en exceptionell fransvolym men ändå bibehålla mjukheten och flexibiliteten. Ärligt talat ser jag inget unikt med borsten, den är ganska lång och tjock, as I like it, och har en myriad av små plastpiggar att fånga upp fransarna med. Inte heller märker jag av någon speciell formula, det enda jag reflekterar över är att den doftar svagt av björnklister, sånt där man hade i skolan när jag var liten. God doft och inget som känns kraftigt parfymerat för känsliga ögon. Borsten är enkel att använda om man är van vid lite större doningar och fransarna täcks snabbt av djup svärta och blir fint separerade. Det går att bygga upp bra med volym men man bör gå varsamt fram så att det inte blir en klibbig spindelbens-look, såvida man inte är ute efter just det. Mina raka fransar får en helt okej böj av Velvet volume och den håller sig fin under merparten av en dag. Jag upplever inget smul eller kladd men det gör jag å andra sidan sällan med mascaror så gå inte blint efter mitt omdöme i detta fall.
Nu låter kanske inte det här som världens mest peppade omdöme men det här är faktiskt en riktigt bra mascara, speciellt i sin prisklass. Om man gillar Max Factors mascaror, om man är ute efter schysst volym och inte vill ruinera sig är det här absolut ett bra alternativ. Betyg: 4/5

max factor velvet volume mascara

Masterpiece High precision eyeliner har däremot en lite mer unik applikator. Med den paddelformade udden kan man variera resultatet från kraftiga Amy Winehouse-streck till Twiggy-tunna som mer markerar fransraden än något annat. Tuschen flödar ymnigt ur den här pennan så man behöver inte skaka, dutta och gå efter x antal gånger för att få en täckande linje. Jag tror att den kan vara ett bra alternativ till de som är osäkra på hur man får en snygg linje men även för de mer eyeliner-vana som snabbt vill få till en snygg vinge. Betyg: 4/5

IMG_4245

Smokey eye drama kit är sprillans nya ögonpaletter som kommer i 6 olika färgställningar. De består av tre ögonskuggor och en brynskugga, allt för att man snabbt ska kunna få en sotad look med markerade bryn. Tyvärr kommer jag inte överens med ögonskuggorna. De är förvisso väldigt fina och bra pigmenterade men de smular något väldigt. Både när jag ska ta upp skuggan med pensel och när jag målar på locket smular det massor av färg. Jag vet inte hur ni är men jag vill inte ha a shitload av skimrande pigment under ögonen och ner på kinderna. Väldigt synd på fina färger men det här är inget jag ids hålla på och kladda med när jag har massor av andra snygga skuggor som vet att uppföra sig. Betyg: 2/5

max factor smokey eye drama kit 01 opulent nudes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.