I´m paying with sweat

Alltså; det är ju helt omöjligt att få till och bibehålla en fräsch sommarlook i den här värmen! Jag duschar, smörjer in mig och försöker mig på nån lätt sommarmake på morgonen, men efter två timmar är allt som förgjort – sminket har smält bort och håret är svettigt. Lägg därtill en läcker hinna av lika delar svett och sand på varje blottad hudyta och ni inser själva att här kommer det inte vankas några face of the day på ett bra tag! Jag vet inte om jag är släkt med Lill-babs eller om det är ett tidigt klimakterie på gång men jag svettas liksom på ställen som hårfästet, knävecken och under ögonen. What´s up med det liksom? Störigt är det hursomhelst och så länge jag inte får ligga under en parasoll och svalka mig med regelbundna pool-dopp tänker jag inte försöka mig på några fler sminkningar. Tur att semestern börjar imorgon kl 14.01 så att jag kan skippa alla försök till stil på jobbet.

Hur gör ni andra när det är sånt här väder (som det ju är på de flesta håll i landet): skippar ni smink och hårstajling eller har ni små knep som gör att ni håller er i mint condition under dagen? Tips tas tacksamt emot! 

Mvh

Den bloggande deodoranten

5 thoughts on “I´m paying with sweat

 1. Håret bryr jag mig ärligt talat knappt om oavsett väder, bara bort från ansiktet lite extra när det är varmt. Så alltså typ ett hårspänne i.

  I ansiktet lägger jag så få krämprodukter som möjligt, så foundations och sånt blir alltid i puderform, allt annat rinner bara av direkt. Absolut inte grunda med oljebaserad ansiktskräm innan heller, även det sätter igång syndafloden i ansiktet på tre röda. Aloe vera-gelé är då en bra ersättare eftersom den även “klistrar fast” puderprodukterna i ansiktet lite också. Och så förstås inga lättrubbade mascaror eller eyeliners/kajalpennor. Fast sånt skippar jag personligen gärna över huvud taget, går allt som oftast med osminkade ögon.

  Där har du mina tankar!

 2. Jag svettas jättekonstigt!
  Ingenting alls på kropen
  Jag kan gå en mils promena.d med 30 grader i skuggan eller
  träna hårt på motionscykeln utan att bli det minsta fuktig. Men däremot svettas jag mycket i ansiktet och om fötterna.
  Skumt!

  Jag brukar inte sminka mig så mycket på sommaren, men om jag vill vara fin kör jag alltid med vattenfast smink.
  För mig är det ett måste på sommaren.

  Jag har ett litet tips för skön svalka;
  investera i eterisk pepparmintsolja.
  Du kan tex. tillsätta några droppar i duschcremen eller
  bodylotionen. Det svalkar skönt. Jag brukar fylla en sprayflaska med vatten och hälla i några droppar olja.
  Det är bara att skaka om flskan och spraya när det behövs. Jag brukar också hälla lite olja i skorna
  för att minska fotsvetten.
  Det funkar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *