I.D Bare Escentuals – Glee

Glee är ett av I.D´s rouge och är en riktig storsäljare. Det beskrivs av I.D själva som en färg av rosig nyförälskelse men ser betydligt mer passionerat ut än så, tycker jag. Det är ett rejält pigmenterat rött puder som man bara behöver några smulor av för att färga kinderna rosiga. Sifterburken den kommer i innehåller lika mycket som en burk foundation men med tanke på hur dryg den är behöver man nog bara köpa en burk var femte år. Max. Jag skulle hellre se den här produkten i en pressad kaka, för det är trots sifterlocket svårt att få rätt mängd och det är väldigt lätt att överdosera något som får mina kinder att se mer nyhånglade ut än nyförälskade, om ni fattar…

Glee är en färg som jag tror är bäst för oss med kalla hudtoner, en väninna med lite gulbrunare hud provade den och såg ut som om hon råkat ut för en olycka, mindre läckert alltså. Den innehåller också lite skimmer, så vill man undvika det ska man inte köpa en burk med Glee.

Huvudingredienser enligt Hudoteket:

  • Mica: Kiselmineral som är naturligt mjuk, transparent, ljusreflekterande och färggivande. Färgerna varierar från svart och brunt till ljusgrönt och helt ofärgat. Gör att huden strålar.
  • Vismutoxyklorid: Ger lyster till makeupen.
  • Järnoxider: Naturliga mineraler utvunna från jord, som innehåller ett spektra av olika järnarter och syre, som också finns som ett naturligt färgspektra i alla hudtyper. Färgpigmenten är svarta, röda och gula.

Pris: 320 kronor på Hudoteket
Betyg: G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.