Jane Iredale PureMoist lipstick “Hannah”

jane iredale puremoist lipstick hannah

I november lanserade mineralmärket Jane Iredale ett nytt läppstift, PureMoist lipstick, i 24 nyanser och jag har fått hem en av dessa för bloggens räkning. Läppstiften beskrivs som mjukgörande och vårdande med välgörande oljjor och fruktextrakt. Bland ingredienserna hittar man moringafröolja som lugnar och vårdar, vax från apelsin, avokado- och solrosolja, vitamin a och kaffeextrakt. Nyanserna ska ge djup och vårdande färg till läpparna och den långsmala hylsan underlätta applicering.

Färgen Hannah är en nyans som slår lite olika beroende på hur ljuset faller. Tänk vinrött med en stänk av mahogny. Det skiftar mellan att vara varmt och kallt på ett svårbeskrivet sätt.  Stiftet glider på jämnt och enkelt över läpparna. Färgen är rejält pigmenterad och ger ordentligt med färg direkt och man får vara noga med konturerna. Snyggast tycker jag Hannah blir om man duttar på färg för en skirare ton som ger ett “just bitten” intryck, men det är naturligtvis en smaksak. PureMoist känns faktiskt återfuktande och krämigt utan att för den skull bli kladdigt och flytta runt och hållbarheten är åtskilliga timmar.

En sak värd att nämna är att stiftet har en stark fruktdoft som även följer med vid appliceringen, så har man svårt för det är det bäst att testa innan man slår till på ett köp.

Jane Iredale finns att köpa hos Skincity för 239 kr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.