Jason – Ester C Vita-C Instant Facial

Jason Natural Cosmetics är ett amerikanskt märke som funnits sedan 1959, man satsar på naturliga och miljövänliga produkter som ska vara skonsamma mot både in- och utsidan av kroppen. Man har ca 200 produkter i sitt sortiment och Ester C-linjen är en av storsäljarna. I serien ingår rengöring, toner, ögonkräm, serum, mask, lotion, kräm och Instant facial. Tanken med Ester C är att en speciell form av vitamin C ska hjälpa huden läka och reparera sig från solskador, acneutbrott, småsår, torra partier och liknande.

Såhär skriver Gymgrossisten om Instant facial:

Ester C, den kalciumbundna formen av C-vitamin har länge funnits som kosttillskott och rekommenderats för att det är effektivt, tas upp långsamt och är mycket skonsamt för magen. C-vitamin i allmänhet anses också verksamt som stimulerande faktor i hudvård. Jason har lyckats ta fram en speciell form av Ester C – Topical Concentrate – för att få en antioxidativ och stimulerande effekt på huden. Ester C Topical concentrate har testas på frivilliga försökspersoner. Resultaten visar att den höga koncentrationen av C-vitamin kunde tränga igenom hudens ytskikt och absorberas i epidermis inom två timmar och där medverka till en reell effekt på cellförnyelse och kollagentillväxt i huden.
Ester C reagerar redan på ytan med de fria radikaler som bildas av t ex sol, rökning, stadsluft, dataskärmar. Det minimerar deras negativa effekt på huden. Djupverkan sker i de nedre delarna av epidermis där Ester C ökar hudens förmåga till cellförnyelse och bildandet av kollagen. Huden håller sig mjuk och smidig och fina linjer slätas ut.

Instant facial innehåller hela 7 olika c-vitamin och fungerar som både rengöring och peeling.  Själva produktern är apelsinfärgar och har en ganska stark doft av citrus. Den är vare sig rinnig eller fast och innehåller massvis av pyttesmå peelingkorn. Man behöver skaka flaskan väl innan användning så att peelingkornen blandas med övrig kräm. En dryg tesked räcker för en omgång och man masserar in på fuktad hud, från halsen och uppåt i cirkelrörelser. Undvik ögonpartiet.  Låt verka i allt från en minut till 5 minuter – beroende på hur tålig hud man har – och skölj sedan av med ljummet vatten. Därefter följer man upp med valfritt ansiktsvatten, spray, kräm eller vad man nu föredrar. Huden blir verkligen superlen och känns väldigt fräsch och ren. Vid regelbunden användning, man kan använda den varje dag om man så önskar, märker man tydligt en skillnad på hudens välbefinnande. Stora porer tycks mindre, blemmor försvinner för att inte återvända, cystisk acne minskar och huden får ett sunt skimmer.

Jag är verkligen positivt överraskad av Instant facial! Som en trogen användare av Dermalogicas Daily microfoliant är jag väldigt kräsen när det kommer till peeling men den här krämen är i klass med DM. Dock kan den starka doften upplevas negativ för känsliga näsor och den är heller inte lika skönt löddrande som DM.  Övriga kommentarer: Det här är en dryg och prisvärd produkt som jag rekommenderar alla som upplever sin hud som tilltäppt, grå, blemmig eller solskadad att testa. Den funkar för alla hudtyper, även torr och känslig.

Ingredienser: Caprylic/Capric Triglyceride , Carthamus Tinctorius Seed Oil Safflower , Helianthus Annuus Seed Oil Sunflower Certified Organic , Cyclomethicone , Polysorbate 80 , Sorbitan Oleate , Silica Silylate , Ester-C Calcium Ascorbate , Ester-C Sorbitol , Glycerine , Calcium Ascorbate , Polysorbate 20 , Behenyl Alcohol , Sucrose Distearate , Rosa Canina Hips Oil Dog Rose , Tocopheryl Acetate Vit. E , Vitis Vinifera Seed Oil Grape , Benzyl Alcohol , Natural Menthol , Natural Vanilla Flavor , Fragrance Oil Blend

Pris: 369 kronor på Modemecka. (Just nu till reapriser 185 kr). Finns även på Gymgrossisten för 306 kr. En flaska innehåller 125 ml.
Betyg: VG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.