Julkalendern: Lucka 21

Iiiih! Bara 4 dagar kvar och det börjar dra ihop sig till final i kalendern. Idag tänkte jag att vi ska fira med ett set borstar från populära Ecotools. Ecotools borstar är gjorda av bambu och i det här kitet får man:

 • Mineral Powder Brush.
 • Concealer Brush.
 • Eye Shading Brush.
 • Baby Kabuki Brush.
 • Hemp & Cotton Cosmetic Bag

(Värde 250 kr)

För att vara med i tävlingen gör du så här:

Lämna en kommentar till det här inlägget där du berättar ditt bästa återvinningstips. Senast midnatt 23 december behöver ditt bidrag vara inne. Lycka till!

21 thoughts on “Julkalendern: Lucka 21

 1. Jag brukar använda gamla tomma glasburkar att hälla ny hemgjord sylt på, och så här i vintertid gör jag jättesöta ljuslyktor av dem genom att måla och sätta fast fina saker och glitter på dem. Det kanske inte låter så fint, men när man hänger dem i ett uppspänt snöre och sätter upp i trädgården med ett värmeljus i var och en av de unika lyktorna blir det superhärligt!
  God Jul, Hedvig

 2. Jisses, det här är jag inte bra på. Men att använda fina flaskor till ljusstakar kanske kan vara något? Man kan (eller ungarna) måla dom också.
  Något annat kommer jag dessvärre inte på!

 3. Jag återanvänder petflaskor till vatten och andra saker, använder dom så länge dom känns fräsha. Sen pantar jag dom efter det 😛

 4. Ett enkelt men bra tips är att panta sina flaskor och burkar. Nu kan man även skänka summan till välgörenhet vilket gör gott på två sätt! 🙂

 5. Just nu håller jag på att spara ihop gamla grejer som jag ska göra en hållare till armband av. Jag har en gammal hushållspappersrulle som armbanden ska hängas på, sen har jag en gammal sminkförpackning som själva stommen och jag har två gamla cdfodral som själva basen. Utöver det ska grejerna kläs med gamla tyg-bitar! Tror det blir superläckert 🙂

 6. Jag försöker att alltid ha med mig en påse i handväskan – väger ingenting och tar nästan ingen plats. På så vis slipper jag köpa nya plastpåsar varje gång jag handlar (och utrymmet under diskbänken slipper översvämmas av fler kassar än jag nånsin kommer behöva för att slänga sopor).

 7. Återanvända gamla glasslådor och liknande som matlådor och att fylla 0,5-liters petflaskor med vatten istället för att panta dem med en gång 🙂

 8. Sparar alla gamla nagellacksflaskor och mindre vackra lack och har dem till frankenlack. Sedan sparar jag burkar och sprayflaskor för egna hudvårds-/sminkexperiment. Sparar också mycket saker för att använda delarna till diverse pysselprojekt, klär om askar med kollage av bilder från fina tidningar bland annat 🙂

 9. Sparar alla plastpåsar man får när man handlar, sedan virkar jag dukar av dem! Man kan virka en stor, rund eller så kan man variera sig som man vill. Man kan göra som man vill! Jättebra bli det 🙂

 10. Oj inte jättebra på återanvändning av saker, men om jag får små boxar och sånt med mina produkter brukar jag spara dem och slå in julklappar och presenter i dem. Lättare och mkt snyggare tycker jag 😀

 11. Jag älskar stora doftljus och jag brukar använda de fina glasburkarna som ljusen kommer i till mina sminkborstar när ljuset har brunnit klart. Piffar upp glasburken med ett fint snöre så står det så fint på sminkbordet =)

 12. Jag är verkligen en återvinningsperson. Jag gör många saken men en som jag tycker är bra är att lästa böcker ge till vänner och familjer och när de läst skickar de vidare. Man slipper köpa onödiga böcker som sedan samlar damm på hyllar så här har jättemånga nyttan av.

 13. Jag brukar återanvända ziplock-påsarna från IKEA. De är verkligen superbra, så jag diskar dem emellanåt och fortsätter att använda dem. Mycket bättre än vanliga plastpåsar som man bara slänger!

 14. Pingback: Sublimt » Blog Archive » Julkalendern: Lucka 21 – del 2

 15. Jag gillar att sticka, och har man lite tålamod kan man få fint garn för lite pengar genom att köpa gamla tröjor på loppis och repa upp!

 16. Mitt bästa tips (beautyrelaterat) är att spara alla gamla tomma nagellacksflaskor, det blir mest baslack och överlack som tar slut. Sen kan man använda dem till att göra egna frankenlack.. ibland blir det riktigt fult men en och annan pärla blir det också.

 17. Jag brukar sy enklare plagg som t ex tygshorts, trosor och T-shirts av mina gamla plagg! 😀
  Vissa av mina verk är kanske inte något att ha bland folk, men vissa blir så snygga att mina kompisar frågat var jag köpt min T-shirt ;D

 18. Mitt tips är: Tänk INTE att det är jobbigt att hålla på att sortera utan tänk POSITIVT, att du gör något för miljön!! 😀 Ingen kan göra allt men alla kan göra något 🙂

 19. Återvinna gamla plagg för att göra härliga lockar i håret. Klipp sönder en gammal tröja, ca 15 cm långa 2-10 cm breda remmar, rulla sedan upp handdukstorrt hår på remmen (som en vanlig spol) och knyt ihop ändarna . Låt håret torka och dra sedan bara bort remmarna – voila, snygga beach lockar. Ekonomisk, skonsam återvinning, dessutom slipper man slitage från värme verktyg.

 20. Jag försöker undvika att köpa produkter med onödigt mycket förpackning. Sedan måste mitt 10 månaders köpstopp på kläder vara ett riktigt bra återanvändningstips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.