Julkalendern: Lucka 5

Vem till inte dofta gott, speciellt så här i juletid när det är dags för det årliga badet!
Bakom lucka 5 hittar vi två parfymerade body lotions från GOSH i härlig Cranberry och Redberry-doft. Lägg till den söta vaniljparfymen från Alyssa Ashley och du kommer definitivt att dofta smarrigast på festen. Mums!

För att vara med i den här utlottningen lämnar du en kommentar till det här inlägget där du berättar om vad du helst bakar för godsaker till jul. Glöm inte att lämna din epostadress. Tävlingen stänger midnatt 5 december. Lycka till!

 

 

 

39 thoughts on “Julkalendern: Lucka 5

 1. Schackrutor! Alltid alltid schackrutor. Ingen jul är komplett utan dem, denna klassiska lilla mördegskaka. Den är juligare än juligast för mig. Helst ska den ätas samtidigt som nissen målar schackbrädena i Kallen Ankas julafton 😉

 2. Lussebullar! Det är det som ger en mest julkänsla och sen att det verkligen är supergott är ju en stor bonus också! Sen marsipan figurer, just för det är så otroligt kul att göra!:)

 3. Åh, de senaste åren har vi gjort Johanna Westmans lakritskola -helt magisk! Lussebullar och pepparkakor är förstås givna, utan pepparkakshus blir det inte jul 🙂

 4. Mandelmassabollar!
  Jag jobbar ihop en smet
  av mandelmassa och rom
  med tranbär, russin och körsbär i.
  Sedan formar jag dem till
  kulor/bollar och doppar dem i
  mörk choklad.
  Det här min pappa gjort
  så länge jag kan minnas.
  Så det är verkligen en tradition! En jul jul utan dessa godingar är ingen riktig jul!!
  Dem senaste åren har jag gjort
  dem här godisarna jag också.
  Det är enkelt, men kladdigt!
  Och alldeles underbart!

 5. Knäck i micron är ju en höjdare, de räcker dessutom länge i munnen. I år hade jag tänkt göra fudge, det är ju så gott! Sen blir det såklart det sedvanliga lussebullebaket med barnen. Tyvärr brukar de tröttna efter halva tiden så det slutar alltid med att jag står där själv med disken. Föreslog för min sambo att han kanske kunde ta hand om lussebullarna i år eftersom hans sista tenta för året är skriven, men han bara morrade till svar…

 6. Favoriten måste vara chokladdoppad nougat. Otroligt enkelt och kanske inte det absolut godaste (även om det naturligtvis är väldigt gott ;)) men det är det som är julkänsla för mig. Vi bakade det hemma varje jul när jag var liten och det var en av de grejerna som föräldrarna lät oss barn pyssla med helt själva, förutom att de smälte chokladen förstås.
  När man står och doppar nougaten i smält choklad, då är det jul på riktigt 😛

 7. Mina specialchokladkakor! Får jämt en massa beröm för dem och de äts alltid upp på en och samma gång, hur många jag än bakar. Dessutom slår choklad aldrig fel!

 8. Å JAG ÄR JÄTTE GÄRNA MED!!
  Till jul bakar jag helst pepparkakor. Dels för att jag älskar dom men också för att innan min gammelmormor dog bakade vi pepparkakor, och när hon dog hade hon tappat minnet, men de enda hon kom ihåg var när jag och hon brukade baka pepparkakor som liten!
  Så ja bakar helst pepparkakor tilsammans medm in familj som minne av henne!!
  Jag håller verkligen tummarna nu för det skulle göra mig så lycklig att vinna dessa fantastiska produkterna!
  Tack för en sjukt insperarande blogg
  !
  kramar!

 9. Jag älskar saffransbullar men hatar när de är torra. Så mitt tips är att göra dem med lite mendelmassa i om man gillar det såklart!

 10. Jag har MÅNGA godsaker som jag bakar till varje jul..
  Bondkakor,hästskor,drömmar,saffranskaka,biskvier,kolakakor, saffransskorpor,mazariner,chokladsnitt,toscachokladkaka och ca 10 olika sorter till, godis inräknat. Älskar att baka!

 11. Rocky Road är aldrig fel,
  I juletid äter jag en hel del.
  smarrigt, sött och gott,
  är nog det godaste jag nånsin fått.

 12. Jag älskar också att baka och göra godis! Eftersom just godiset inte alltid blir uppskattat ( mest jag som gillar det ) har jag börjat dra ner lite…
  Men det blir i alla fall lussebullar o pepparkakor med barnen, sen gör jag tryffel, som jag försöker smaksätta på nåt vis. I år tänkte jag ta mint. Sen gör jag Rocky Road, utan nötter för det är jag allergisk mot. Chokladkola, knäck m cornflakes istället, och min senaste favorit lakritskola. Blir lite fudge över det i konsistensen.
  Ja, det blev ju lite ändå…

 13. Jag har två måsten och det är knäck och chokladdoppade marsipanbollar.

  Utöver det så är det hemmadekorerade pepparkakor och lussekatter som gäller, men de är mer viktiga för julstämningen än smaken 🙂

 14. Eftersom jag älskar nougat så blir det nougatbollar doppade i mörk+ljus choklad med nöt i mitten (som Mozartkulor). Jätte enkelt att göra 🙂 Annars hör det till att ge sig på den förbannade knäcken som ALLTID förstör mina kastruller, men ACK så gott det blir….

 15. Saffransknutar med fyllning av mandelmassa (och smör), blir definitivt inte torra. Sedan gör jag och mina systrar mandelmassefigurer tillsammans varje år väldigt kul och kreativt!

 16. Knäck är en sån där fin sak som gör mig sockerhög i flera timmar efter en bit. Sen gillar jag att blanda puffat ris med smält blockchoklad och strö lite strössel på. Gott och enkelt!

 17. Knäck, pepparkakor, lussebullar & mintkyssar är nog något vi gör hemma varje år! 😀

  extra roligt är det att baka ett stort pepparkakshus själv, brukar göra en kopia av våran gård & göra hästar, katter osv till 😀

 18. Mina julkolor! Gjorde dessa idag efter ett länge och intensivt letande efter receptet som jag har följt i 10 år. Jag höll på att börja gråta när jag väl hittade det! Tänk om jag tappat bort det? Katastrof!

 19. Roligast att baka är självklart pepparkakshuset – man får ju planera, baka, bygga, pyssla, dekorera och tillslut har man förhoppningsvis ett fint och orginellt pepparkakshus! Så det är helt klart roligast! 🙂 Annars blir det nog en hel del knäck med olika smaksättning…

 20. Knäck!
  Jag gör en perfekt knäck som är stenhård tills den varit i munnen en stund. Då blir det en riktigt seg kola som fastnar i tänderna och gör det helt omöjligt att prata på ett tag. Häromdan såg jag på mjölkpaketet att man kunde smaksätta med Turkisk peppar, det ska jag nog testa i år.

 21. Hej! Hoppas du har det mysigt i solen! 🙂 Jag bakar helst banoffee-paj, för den behöver inte gräddas. Smält smör blandas med krossade digestivekex och plattas till en kakbotten. Skjuts in i frysen! Kondenserad mjölk kokas 4 timmar och breds sedan ut över den frysta kexblandningen. På med grädde, bananskivor och krossad daim. Sött och gött, precis som detta paket! 🙂

 22. Lussebullar, pepparkakor och så saffranskringlor. De senare får jag alltid göra i omgångar, eftersom de tar slut. De åren saffranen varit som dyrast (och jag som snålast) har de sista omgångarna blivit vaniljkringlor…Nästan lika goda! De har blivit så poppis att jag i år tänker baka och lägga i fina burkar för att ge bort i julklappar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.