Keune Design Blow dry spray & Thickening cream

keune blow dry spray thickening cream

Här har vi en duo som dök upp i ett pressutskick i början av sommaren. Keune är ett nederländskt frisörmärke som med sina dryga 90 år på marknaden tillhör de mest framgångsrika. Trots det hade jag aldrig tidigare hört talas om dem men det beror nog mer på att de inte förrän rätt nyligen lanserats i Sverige. Jag kan inte minnas att jag tidigare testat något från dem (påminn mig gärna om jag minns fel) men har den senaste tiden bekantat mig med dessa båda stylingprodukter.

BLOW DRY SPRAY(165 kr) är en bas för alla hårtyper, en lätt spray som ger en fin yta utan att tynga ner. Den fungerar som värmeskydd vid användning av stylingverktyg och ska dessutom korta ner tiden det tar att föna håret. Sprayen kan som sagt användas av alla hårtyper och rekommenderas som en perfekt bas på vilken man kan applicera andra stylingprodukter. Nu har jag en kort frisyr och dessutom inte världens tjockaste hår så det där med att korta ner föntiden är inte aktuellt för mig och därför inget jag kan bedöma. Däremot måste jag föna håret efter tvätt för att få upp volym och då vill jag gärna ha en värmeskyddande produkt som minskar slitaget. Sprayen är lätt och enkel att få ut jämnt över håret och har en behaglig doft. Den tynger inte ner mina fina strån men ger heller ingen märkbar stadga. Klurigt att sätta ett betyg eftersom jag har svårt att bedöma hur slitet mitt hår skulle bli av fönen om jag inte använde sprayen. Men den är helt klart godkänd och har man väldigt slitet eller tjockt hår som tar tid att föna är den värd att spana in.
Betyg: 3/5

Nummer två i duon är THICKENING CREAM (185 kr), en kräm jag är mer i behov av. Man utlovas “ultrakraftig volym”, något som låter lite väl överdrivet. Jag har testat massor av produkter på marknaden som ska ge volym och ingen av dem har gett mig en ultrakraftig volym, det finns liksom gränser för vad en stylingprodukt ensam kan göra. Därmed inte sagt att Thickening cream inte funkar, för det gör den, men något enastående resultat vette sjutton om jag märker av. Själva krämen doftar gott och är lättapplicerad. Man applicerar en liten mängd i fuktigt hår och fönar sedan torrt. Visst märker jag en ökad volym och stadga men den är inte bättre än flera andra på marknaden och inget jag kommer köpa igen.
Betyg: 3/5

Sammanfattningsvis är det här två helt okej produkter som doftar gott, har ett överkomligt pris och gör det de ska men inte mycket mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *