Kiehl´s Iris extract activating treatment essence

kiehls iris extract activating treatment essence

I våras fick jag en förfrågan från Kiehl´s nordiska pressagent om jag ville testa deras nya ansiktsvatten eller kosmetiska ansiktsvatten om vi ska vara noga. Kiehl´s har här inspirerats av “K-beauty”-trenden från Korea, en trend som gått mig helt förbi men så är jag heller ingen expert på asiatisk hudvård. Tydligen innebär denna trend att målet med hudvården är att hyn ska se så frisk och återfuktad ut som möjligt med en porslinsaktig glans utan porer. Nu tycker jag väl att det låter som det resultat de flesta av oss vill ha vare sig man bor i Korea eller ej, men tydligen är det här extra stort just där. För att uppnå den här porslingsfinishen är det viktigt med en bra grund (nähä) och det är här Iris extract activating treatment essence kommer in i bilden. Med hjälp av extrakt från roten av blomman Iris Florentina som, enligt pressinformationen, är en vanlig anti-ageing-ingrediens i hudvård. Det tillför fukt och näring och förbereder huden på efterkommande produkter.

Det ska inte användas som ett ansiktsvatten utan som ett steg efter rengöring + ansiktsvatten morgon och kväll. Man tar några droppar i handflatan och klappar in det i huden. Man dränker alltså inte in en bomullsrondell och sveper över nyllet. För er som är bekanta med Sensai by Kanebos lotions är det här samma princip.

Jag har testat och använder fortfarande vilket i sig säger att jag gillar den här essensen. Någon porslinshy har jag inte märkt av, men en fuktmättad och nöjd hud som verkar gilla att suga åt sig av dropparna den får sig till livs. För mig är det här ingen mirakelprodukt eller ett måste, jag kommer inte köpa en ny flaska när den här tar slut. Mina förstorade porer har inte minskat, min rodnad inte påverkats och någon allmän look av porslinsdocka har jag inte noterat. Möjligen kan jag tänka mig att de som redan är begåvade med en finporig och jämn hy kan underhålla den med Iris extract activating treatment essense.

Formulan ska passa alla hudtyper och är fri från oljor och parabener.
Priset för 200 ml ligger på 310 kronor. Ute i butik nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.