Kiehl´s Super Multi-Corrective Eye-opening serum

Clients|Kiehl's

Pust, vilket långt namn på en ögonkräm! Eller ögonserum, om vi ska vara petnoga. Jag fick hem den här lilla lila flaskan för en dryg månad sedan och har sedan dess duktigt smort in mig morgon och kväll och nu är det dags för recension.

Vad är det?

Ett ögonserum som ska göra huden fastare och mjukare och på så vis ge en öppnare blick. Målet är att hjälpa huden att minska åldersförändringar runt ögonen, t ex kråksparkar, fina linjer och slappa övre ögonlock. Efter 4 veckor ska man se resultat.

Vad innehåller det?

Nyckelingredienserna är botaniskt extrakt av rhamnos, Sodium hyaluronate och ljusreflekterande mineraler.
Jag har inte en aning om vad rhamnos är för något men enligt Kiehl´s konsulterande dermatolog Dr Adam Geyer är det en superingrediens som tacklar ålderrelaterade hudförändringar men ändå är skonsam för den tunna huden runt ögonen. Sodium hyaluronate används för sin förmåga att binda stora mängder fukt i hudytan vilket mjukar upp huden och jämnar ut rynkor. De ljusreflekterande mineralserna är tillsatta för en optisk effekt som ska få området runt ögonen att se klarare ut.

Hur har det fungerat för mig?

Jag har som sagt varit duktig och använt Super multi-corrective morgon och kväll i 4 veckors tid, något som  är anmärkningsvärt bara det – jag är vanligtvis urkass på att använda ögonkräm och hoppar gärna det steget. Serumet pumpas fram ut den smidiga lilla metallflaskan och det är lätt att dosera fram rätt mängd. Jag tar en liten klick på vardera ringfinger och smörjer därefter in produkten som snabbt går in i huden. Det kommer lyckligtvis inte med några jobbiga instruktioner av typen “dutta 7 varv med en lärktunga” utan det hela går snabbt och smidigt. Jag drar runt några varv helt enkelt och sen är det klart. Inga rester som ligger kvar och känns klistriga, blöta eller kladdiga. Huden både känns och ser mjukt och behaglig ut på en gång och det går alldeles utmärkt att sminka sig strax efteråt. Enligt Kiehl´s testresultat upplevde 94% av de 51 kvinnor som testat produkten att området runt ögonen var återfuktat och det håller jag absolut med om. HAr man bekymmer med torr hud runt ögonen är det här en finfin ögonkräm som inte känns tung och fet utan uppfräschande. 84% tyckte att huden blivit mjukare och återigen håller jag med. Huden runt mina ögon känns mjuk och ordentligt återfuktad.

Kiehl´s har också testat om serumet gett ett öppnare öga och av de 41 kvinnor man frågat svarade 9 av 10 att blicken var öppnare, 8 av 10 att kråkfötter reducerats och att rynkorna under ögonen minskat. Här vet jag ärligt talat inte om jag ser någon tydlig skillnad. Visserligen har jag inte några direkta rynkor runt mina ögon, men väl några fina linjer och början till kråksparkar. Jag kan inte säga att jag tycker att min blick känns öppnare eller att linjer reducerats, däremot tycker jag att huden fått en bättre elasticitet och spänst.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med vad Super multi-corrective eye-opening serum gjort för den tunna huden runt mina ögon. Bra återfuktning och fasthet och kanske en viss förebyggande effekt är inte illa i min bok, speciellt inte som jag oftast inte märker av någon skillnad alls när det kommer till ögonkrämer. Jag kommer absolut att använda upp min förpackning och kan tänka mig att köpa den igen. En riktigt trevlig produkt.

Betyg: 4/5
Pris: 390 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.