La Roche-Posay i Sverige

Ibland undrar man hur virrig man kan bli. Jag var övertygad om att jag skrivit om de här nyheterna från La Roche-Posay som kom hem till mig för säkert en månad sedan. Men när jag letar runt på bloggen hittar jag inte ett enda inlägg, underligt. Jag får helt enkelt skylla på att jag har så mycket som tar tid och kraft utanför bloggen just nu att jag har svårt att sköta om Sublimt så bra som jag vill. Men det brukar rätta till sig igen och vips så flyter allt på bättre.

Men låt oss då titta på vad det är för nåt som kommit till Sverige.

Först ut är en flytande foundation, Toleriane teint, som ska funka extra bra för känslig, atopisk och aknehud. Den är berikad med något som heter Dermoflex som ger en ultralätt och flexibel konsistens. Den innehåller även Neurosensin som ska minska risken för reaktioner och obehag för känslig hy. Dermoflex låter i mina öron som ett träningsredskap från TV-Shop och Neurosensin som psykofarmaka, men om de här ingredienserna nu är bra och gör sitt jobb är inte jag den som är den. Jag har faktiskt testat den här krämen ett gäng gånger den senaste tiden och den funkar bra för min reaktiva hy i ansiktet, men har också några minus. En separat recension kommer snart!

Vidare har vi Toleriane teint Mineral och Creme foundation. De här små askarna påminner mycket om Almost powder från Clinique och kommer med spegel i locket och en appliceringssvamp.  Mineralpudret består av 100% rena mineralpigment och har vare sig parfym eller konserveringsmedel i formulan. Detsamma gäller creme-varianten.  De här två underlagen verkar trevliga att arbeta med men de är tyvärr på tok för mörka för min hösthy så de får ligga i lådan tills jag fått mer färg på nosen. Vänta er alltså inga recensioner på dessa än på ett bra tag.

Slutligen har vi två mascaror; Respectissime Densifying och Extension. 
De här mascarorna har tagits fram för känsliga ögon och kontaktlinsbärare. De innehåller ingen parfym och är hypo-allergen. Densifying mascara är en volymgivande mascara som inte bara ska ge fransarna en intensiv volym och rejält med färg utan också vårda dem med hjälp av ett tillsatt serum. Borsten är böjd för att lättare fånga upp alla fransar.
Extension mascara ska ge långa och separerade fransar och har en rak, smal och tät borste.
Jag testat som bäst de här två mascarorna och återkommer med omdöme.

  • Toleriane teint flytande foundation: 10 Ivory, 11 Beige, 13 Sand, 15 Gold
  • Toleraine teint mineral foundation:  11 Beige, 13 Sand
  • Toleriane teint Creme foundation: 11 Beige, 13 Sand 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.