Lakshmi – Lotus flower cream

Jag har en kompis som är väldigt inne på ayurveda. För er som inte vet vad ayurveda är kan man kortfattat säga att det är en gammal, indisk livsfilosofi med tillhörande läkekonst där tre olika kroppstyper, doshor, bildar basen till hur man ska leva för att må bäst. Doshorna heter Pitta, Kapha och Vata och står för olika sorters hy, förbränning, karaktär etc. Jag är inte på något vis en expert på ayurveda men här är en länk till mer kunskap.

Nåväl. Enligt min väninna har jag hudtypen pitta, vilket innebär att jag har en reaktiv och känslig hy som behöver lugnas och balanseras för att komma iform. Naturligtvis finns det en uppsjö ayurvediska produkter som ska hjälpa oss stackars obalanserade människor till harmoni och det var med det i åtanke som jag införskaffade en vårdande pittakräm till mitt röda nylle. Lakshmi heter företaget som säljer dessa underkrämer och det är från deras hemsida jag hittat informationen om den kräm jag testat.

lotus flower cream

PADMA – Lotus flower repair cream

En creamé som lindrar hudens känslighet och stärker hudens mikro-cirkulation; ett riktig universalmedel för känslig hud med en skyddande verkan. Tack vare de unika ayurvediska extrakten från embilica officialis (amla) och lotus, återfår huden sin avslappnade, mjuka och sammetslen känsla. De vegetabiliska extrakten förstärks av ädelstensenergi från hematit, topaz och diamant, som påverkar hudvävnadens återuppbyggande process och bromsar därmed åldrandeprocessen.

Krämen är rätt tjock och tung, vilket förvånade mig lite eftersom det är rätt svårsmält för en känslig hy. Antagligen tror de ayurvediska krämmakarna att man med känslig hy också är en riktig torris som behöver ordentligt med smörj, men så är inte fallet med min blandhy. Dess krämiga och mättade konsistens kräver också mycket riktigt att man arbetar in den ordentligt vilket i sig inte är ett problem. Jobbigt blir det först när man på dagen vill följa upp med makeup och inser att huden måste suga åt sig krämen innan man kan börja sminka sig.

Hade problemen slutat här hade jag dock inte sagt nåt. Men de gjorde de inte. Efter två dagar var mitt ansikte rödare och mer irriterat än någonsin, inte på det där torra och stramande viset, utan mer rödprickigt och REAKTIVT. Just det som krämen skulle motverka. Efter två veckor hade ingen förbättring alls skett, utan mina kinder var fulla av små röda prickar. Det tog inte mer än några dagar utan Lotus-krämen så var prickarna borta och min hy i betydligt finare skick. Av detta kan man dra slutsatsen att den här krämen definitivt inte är något för mig och definitivt inte lindrar känslig hy.

Är ni sugna på att testa ayurvediska produker? Gå in på Lakshmis hemsida, gör hudtyps-testet och beställ små prover så kan ni prova innan ni köper något som kanske inte funkar.

Lotus flower repair cream kostar ca 300 kronor.
Betyg: IG

3 thoughts on “Lakshmi – Lotus flower cream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.